15.12.2015 | 9:51
Ден за раздяла в Реформаторския блок
Кунева отрече, че ще става министър на правосъдието

Партиите в Реформаторския блок и петимата им министри днес сутринта ще проведат извънреден изпълнителен съвет на коалицията. Очаква се ДСБ, която обяви, че ще бъде опозиционна партия, да напусне блока, в който ще останат ДБГ и СДС, които пък решиха да участват във властта. От партията на Радан Кънев смятат, че те са инициаторите на създаването на коалицията и е редно несъгласните с тях партии да напуснат.

Вицепремиерът Меглена Кунева категорично отрече, че ще заеме поста министър на правосъдието на мястото на подалия оставка Христо Иванов. В сутрешния блок на bTV на въпросите „Вие ли сте следващият министър на правосъдието” и „Имате ли желание да бъдете” тя отговори твърдо с „не”.
Кунева заяви, че твърденията за разпад на Реформаторския блок, в който участва партията й „Движение България на гражданите”, много я натъжават. „Аз не съм чула все пак никой от Реформаторския блок да говори за напускане”, подчерта тя.

„Да вещаем как ще излиза ДСБ от Реформаторския блок е силно надценено. Досега такъв знак не е даден”, каза още вицепремиерът. Тя призова „да направим по-голяма и по-дълбока промяна в Конституцията”.  „Следващите 6 месеца ще бъдат много важни за нас”, изтъкна Кунева. Тя обясни, че блокът продължава изпълнението на поетите ангажименти от коалиционното споразумение, които не са нови, а са от началото на това правителство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране