11.03.2016 | 0:01
Депутат от ДПС: Ако бях престъпник, нямаше да съм в парламента!
Ако трябва, ще полежа в затвора, ядосва се Илия Илиев

Депутатът от ДПС и ромски лидер Илия Илиев заяви, че е готов да лежи в затвора по повод поискания му от прокуратурата имунитет. Той обаче се учуди защо държавното обвинение се е активирало чак сега при положение, че случаите, за които е разследван, са отпреди десетина години.

На въпрос на журналист в парламента – дали има нещо общо с фирмите, по повод на които е разследван, Илиев отговори: „Нали разбирате, че аз не съм си хранил семейството, като съм бил овчар. Разбира се, че съм бил в бизнеса, работел съм, но не съм бил престъпник. Ако съм бил, нямаше да съм тук (в парламента б.а.)!”

Илия Илиев добави: „Изведнъж, когато станах депутат, се оказа, че два пъти ми се иска имунитетът. Защо преди това прокуратурата не е взела под внимание това? Защо преди това не са ме викали на разпити, след като е имало основание – точно когато съм станал народен представител, се оказа, че съм виновен за някакви неща отпреди осем-десет години. За първи път ми беше искан имунитетът за това, че покойният ми баща ми е подарил един мотор и го е писал на мое име, и една лека кола. Това бе между 2001 и 200 4 г. Къде са били органите на реда тогава. Когато съм станал депутат, изведнъж се решава, че преди 10 години нещо се е случило и за нещо съм бил виновен.”

Депутатът изрази готовност да отиде в затвора. „Ако съм виновен, ще си изтърпя наказанието. Ако трябва, ще полежа. Няма нищо лошо в това. Ще прочета някоя друга книга, аз обичам да чета.”

Междувременно председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви от трибуната, че е получила писмено уведомление, че Илия Илиев е дал съгласието си да бъде разследван. Т.е. той сам си е снел имунитета и парламентът няма да се занимава повече с казуса.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране