13.04.2016 | 9:49
Депутатите вече ядат под строга охрана в парламента
Отрязаха достъпа на журналистите и гостите, докато народните избраници се хранят или пият кафе

Депутатите вече ще закусват и обядват под пълна охрана и далеч от чужди очи. Пълна забрана за влизане в столовата и в кафенето е въведена от днес за журналистите и посетителите на парламента, включително за творците и историците, които правят изложби в помещението с бара и фотьойлите, разделящо двата коридора.Така управата на Народното събрание сюрпризира репортерите и гостите в първия пленарен ден на работната седмица.

Любезна представителка на пресцентъра, която обикновено работи и като екскурзовод на групите граждани, които редовно посещават Народното събрание, отстранява всички от опашките в столовата и кафенето до старта на заседанието в 9.00 часа. Не е ясно обаче докога ще важи забраната, ако народното представителство не събере кворум веднага и това се проточи минимум 20 минути.

Забраната важи и за часовете, в които депутатите могат да обядват по време на почивките. В същото време обаче никой не е забранил на депутатите да киснат в кафенето и столовата, докато в пленарната зала текат дебати.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране