29.05.2024 | 11:25
Детският приключенски лагер на Мальовица е тук и тази година
Още от 1 юни ще заработи и адвенчър паркът на Меча поляна

За трета поредна година детският лагер на Мальовица ще се превърне в незабравимо лятно приключение, укрепващо физическите сили и провокиращо творческия потенциал на децата.

От курорта съобщават, че все още има свободни места в петте смени от средата на юли до първите дни на септември. Още от 1 юни ще заработи и адвенчър паркът на Меча поляна, разположен непосредствено пред хотела. Той включва въжен град, алпийски тролей, бънджи и обикновен трамплин, както и надуваем замък.

Тази година децата ще могат да разгледат най – високо разположения в България музей – този на алпинизма, както и да научат малко повече за българските легенди в този екстремен спорт.

Какво най-много харесаха и научиха децата от миналата година: харесаха походите и красивата природа, научиха се какво е да си част от група и как да споделят край лагерния огън. И най-вече играха и намериха нови приятели.

По време на лагерите в продължение на пет дни децата завързват нови контакти, учат се да общуват, да работят в екип, свикват да бъдат по-самостоятелни, да се справят сами в различни ситуации, добиват увереност и израстват. Тук на Мальовица, където тишината на планинската природа е зашеметяваща, прекрасният детски смях е дар“ каза Мартин Ицов, който е и сред инициаторите за създаване на детските лагери.

Активностите в лагера включват планински преходи, игри, разходки до близките езера и излети покрай красивата река.

Освен много забавен, лагерът на Мальовица е и изключително полезен, защото кристално чистият въздух оказва благоприятно влияние след неизбежните вируси през зимния и преходния сезон.

Записванията вече започнаха, а домакините предупреждават да не отлагате решението твърде дълго, защото капацитетът е ограничен.

Мальовица Ви очаква!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране