26.05.2016 | 16:06
Динко от Ямбол чупел стъкла, за да вади ранените учители от автобуса
Ловецът на бежанци сам пострадал при спасителната акция

Директорката на училището в Ахелой, където работят учителите, пътували във фаталния автобус, даде подробности около геройската постъпка на Динко Вълев. “Бях изненадана, когато го видях, разпознах го веднага. Той направи много за нас, чупеше стъкла, за да помогне на пострадалите хора, извади акумулатора на автобуса”, разказва пред “24 часа” Юлияна Атанасова.

30 учители от Ахелой и Поморие пътуваха в автобуса на “Травъл бус сървиз”, който близо до сливенското село Камен се удари челно в тир. Секунди след сблъсъка на местопроизшествието пристигнал ловецът на бежанци от Ямбол, който се прочу със задържането на 14 сирийски мигранти през февруари.

Вълев веднага се втурнал да помага на пътниците, въпреки че самият той пострадал – с порезни рани по краката и главата и с подуто коляно.

“Бях на втората седалка зад шофьора, видях момента на сблъсъка, даже с колежката, която седеше до мен, извикахме, за да предупредим останалите”, каза Атанасова.

Тя даде подробности и за двете ранени учителки, които бяха откарани в болница. Едната е с порезна рана на челото от счупено стъкло, която се наложило да шият, другата също е с травма на главата. Сутринта се чухме, очаква се утре да бъдат изписани, уточни директорката.

Въпреки инцидента учителите от екскурзията днес са на работа.

Преподавателите са били при училищния психолог. Междувременно от Апелативна прокуратура Бургас съобщиха, че под надзора и ръководството на Районна прокуратура – Сливен, е започнало досъдебно производство за катастрофата.

При катастрофата са пострадали 8 човека, като 7 от тях са получили леки телесни повреди, хоспитализирани са и са освободени за домашно лечение. Най-тежко е състоянието на водача на автобуса, който е с фрактура на подбедрицата. Той е в болница.

Днес от фирмата превозвач са отказали коментар с обяснението, че управителят е ангажиран.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране