13.03.2016 | 0:01
До 160 години затвор за българския измамник от “Уолстрийт”
Недко Недков е разследван за борсови измами, измама по пощенски път, кражба на самоличност и измама във връзка с търговска оферта

До 160 г. затвор в САЩ може да получи Недко Недев, който бе задържан за борсови измами в Щатите. Мъжът е обвинен в манипулация с цените на акции на три международни компании. За всяко от осемте си обвинения той може да получи по 20 години затвор, или общо 160 години. Част от деянията му не са квалифицирани в нашия НК, но според прокурори тук би получил до 6 г. затвор.

САЩ поискаха екстрадицията на Недев, след като обвинителният акт срещу него бил внесен във Федералния районен съд за Южния район на Ню Йорк. Той е разследван за борсови измами, измама по пощенски път, кражба на самоличност и измама във връзка с търговска оферта. Според властите в САЩ от януари до декември 2012 г. и от април до май 2015 г. Недев манипулирал американската фондова борса чрез две търгувани фирми. Той изкуствено вдигал цените на акциите чрез фиктивни търговски оферти, които подавал публично в Комисията за ценни книжа и обмен на САЩ.

В събота прокуратурата поиска постоянен арест за мъжа. Адвокатът на Недев – Стефан Атанасов, заяви, че клиентът му няма да се укрие. “Той е тъжен като лапландски елен”, обясни Атанасов пред медиите. Клиентът му бил с биполярно разстройство.

Съдия Ани Захариева го остави в ареста, тъй като имало риск да се укрие. Мъжът пребивавал на адрес, който е различен от този по лична карта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране