09.04.2021 | 8:58
Дончева: ГЕРБ има внедрени хора във всички партии в новия парламент
Партията на Борисов се е погрижила особени и зависими хора да има навсякъде

ГЕРБ и нейният лидер си има групички във всяка една потенциална група в парламента. Партията на Борисов се е погрижила особени и зависими хора да има навсякъде“. Така Татяна Дончева, съпредседател на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ коментира пред БНТ причините за скандалите в коалицията й, които започнаха от вчера след изказване на друг неин представител – адвокат Николай Хаджигенов. Дончева избегна отговора на няколко пъти задавания й въпрос – дали Хаджигенов или други представители на „Изправи се!“, са „троянския кон“, който ще всява раздорите и работят срещу коалицията и парламентарната група.

„Вчерашното интервю на колегата Хаджигенов предизвика взрив, което наложи да се даде някакво пояснение, за да може нещата да се уталожат“, обясни Дончева. По думите й здравият смисъл е, че той е направил изявление без много да го премисли.

Татяна Дончева, която преди години напусна БСП и основа своя партия, коментира, че нищо не може да я възмути и че е виждала много неща в политиката. Според нея изречението на Хаджигенов „аз съм готов да се жертвам за министър“  предизвикало буря в социалната мрежа. Тя познавала още 4-5 човека от коалицията, които също са готов и да се жертват за министри. „Нищо ново от Големанов“, заключи Дончева

На въпрос дали биха подкрепили правителство на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, Дончева отговори положително, но заяви: „Дали партията на Слави Трифонов ще пожелае да изпълни мандата си и да състави кабинет?“.

„На нас като последна парламентарна група не ни трябва нищо. Ние сме последните в редичката“, каза още тя. „В политиката математическите сметки не са точно като в учебника по алгебра. В политиката има нещо като от играта на покер и от играта на карти – не е прието да пускаш карта преди да ти е дошъл редът“, смята Дончева.

„Ние сме една разнообразна коалиция и няма да си сложим правила като в ГЕРБ и БСП, но независимо от това, че не е лошо да си спомним за една класическа фраза отпреди 20 години – „да бъдете господари на мълчанието“, подчерта Татяна Дончева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране