14.09.2015 | 19:31
Доживотна присъда за баща, пребил до смърт дъщеря си
Убийството е умишлено и е извършено с особена жестокост

Русенският окръжен съд постанови доживотен затвор на 39-годишния Пламен Петров, който преби до смърт седемгодишната си дъщеря Пламена на Великден миналата година. Убийството бе извършено на 20 април през деня в семейния апартамент в блок “Мура” в кв. “Здравец” след избухнал скандал.

Съдът счете, че то е умишлено и извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин. Другият подсъдим – 34-годишната Емилия Георгиева, втора съпруга на Пламен, бе призната за виновна, че не се е притекла на помощ на момиченцето. Тя беше осъдена на шест месеца пробация и на 150 часа обществено полезен труд.

Според назначената съдебно-психиатрична и психологична експертиза Пламен Петров е можел да ръководи постъпките си към момента на извършване на престъплението. Той се води на отчет в Центъра за психично здраве в Русе от 1984 г. с диагноза умствена изостаналост и страда от личностно разстройство.

Това е втора присъда по делото. Русенският окръжен съд осъди на 27 януари т.г. Пламен Петров на 16 години затвор, а Емилия Георгиева бе оправдана. Заради процесуални нарушения обаче Великотърновският апелативен съд отмени решението и върна делото за повторно разглеждане.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране