10.03.2021 | 20:36
ДПС, Демократична България и НФСБ спасиха Борисов от глоба за агитацията с джипката
ЦИК ще си затваря очите за грубите нарушения на лидера на ГЕРБ

ЦИК е заседавала по посред нощ и е оставила без решение жалбата на БСП срещу премиера Бойко Борисов и предизборната му агитация с правителствения джип.

„Снощи жалбата на БСП срещу Борисов се гледа в 23:00 ч. с една единствена цел – да няма публичност на това, което има да се случи. А се случва следното: представителите на ДПС, Демократична България и НФСБ напускат умишлено. На заседанието остават 16 души. Шестимата от БСП гласуват „за“ санкции срещу Борисов. Останалите 10 – „против“. Това разказа на страницата си във Фейсбук Вяра Емилова, секретар на левицата.

„Въпросът е искат ли ДПС, НФСБ и Демократична България санкции срещу премиера за нарушенията на Изборния кодекс или не? С техните гласове Борисов щеше да бъде санкциониран. Но ДПС, НФСБ и Демократична България явно го пазят и спасяват въпреки арогантните му изяви от джипката, които и тях поставят в неравностойно положение в тази кампания“, написа още тя.

И попита докога ЦИК ще си затваря очите за грубите нарушения на Борисов. Според Емилова „тази арогантност у Борисов има своето обяснение, като тя се дължи на чувството му за недосегаемост и безнаказаност“.

Loading...
 • Петър каза:

  ДБ са фурнаджийска лопата и каквото и да говорят, не може да им се вярва.

 • Миро каза:

  ДеБъ са тотални измекяри

 • оставете коментар

  МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
  Коментарите подлежат на модериране.
  Правилата за коментиране