10.03.2021 | 20:36
ДПС, Демократична България и НФСБ спасиха Борисов от глоба за агитацията с джипката
ЦИК ще си затваря очите за грубите нарушения на лидера на ГЕРБ

ЦИК е заседавала по посред нощ и е оставила без решение жалбата на БСП срещу премиера Бойко Борисов и предизборната му агитация с правителствения джип.

„Снощи жалбата на БСП срещу Борисов се гледа в 23:00 ч. с една единствена цел – да няма публичност на това, което има да се случи. А се случва следното: представителите на ДПС, Демократична България и НФСБ напускат умишлено. На заседанието остават 16 души. Шестимата от БСП гласуват „за“ санкции срещу Борисов. Останалите 10 – „против“. Това разказа на страницата си във Фейсбук Вяра Емилова, секретар на левицата.

„Въпросът е искат ли ДПС, НФСБ и Демократична България санкции срещу премиера за нарушенията на Изборния кодекс или не? С техните гласове Борисов щеше да бъде санкциониран. Но ДПС, НФСБ и Демократична България явно го пазят и спасяват въпреки арогантните му изяви от джипката, които и тях поставят в неравностойно положение в тази кампания“, написа още тя.

И попита докога ЦИК ще си затваря очите за грубите нарушения на Борисов. Според Емилова „тази арогантност у Борисов има своето обяснение, като тя се дължи на чувството му за недосегаемост и безнаказаност“.

3 коментара

  1. Костова каза:

    Всички работят заедно за успеха на ГЕРБ на изборите. Демократична България все пак е съставена от партиите и хората, които крепяха второто правителство на Борисов на власт. Сега прости се правят на удобната опозиция, че да консолидират гласове към себе си, а не към смислени партии с бъдеще.

  2. Петър каза:

    ДБ са фурнаджийска лопата и каквото и да говорят, не може да им се вярва.

  3. Миро каза:

    ДеБъ са тотални измекяри

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране