17.09.2021 | 20:52
ДПС истерично: Бойко Рашков съблича жени с одобрението на диктатора Румен Радев!
Движението започва борба за възстановяване на демокрацията...

Няма гняв към президента. Има притеснение за това, че Румен Радев руши демокрацията и държавата. Президентът зададе провокативен въпрос по време на КСНС и ние няма да мълчим, защото ДПС е партия, която е мачкана през тоталитарния режим.

Ние знаем цената на свободата, грамотни сме и ще сезираме всички за нарушенията на Радев и служебното му правителство. Нека влезем в предизборна кампания и ще предоставим всички документи, които имаме, на компетентните органи, както и нашите европейски партньори.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ заместник.-председателят на ДПС Станислав Анастасов по повод напрежението между движението и президента Румен Радев.

Ние няма да позволим на второто правителство на Румен Радев да се намесва в предизбораната кампания, която вече е и негова предизборна кампания. Говорейки за него и за неговата декларация – тя не е нито остра, нито мека. Тя абсолютно олицетворява действията на президента и президентската институция.

Ще направя един аналог. В древен Рим смисълът на думата диктатор е временно управляващ, който е трябвало просто да администрира държавата в преходен период. Разбира се Цезар му придава друг смисъл, когато превръща тази временна власт в абсолютна власт, така че да бъде диктатор до живот. Но ние няма да допуснем това да се случи в демократична България в 21 век с газене на Конституцията, газене на закона и с газене на ЕС.

„ДПС няма вражда и не воюва с никого. ДПС воюва единствено за демокрацията и то по мирен начин. Ние започваме борба за възстановяване на демокрацията, правовия ред и конституциалността в държавата. Купуването на гласове е нещо много вредно и трябва да се води борба срещу него, но служебното правителство използваше тази борба, за да се прилагат репресии и тормоз“, добави той.

Станислав Анастасов посочи, че ДПС готви сигнали за всички нарушения на Румен Радев и назначеното от него служебно правителство.

Няма да се спирам на действията на служебния му кабинет, на министрите му, на Бойко Рашков, който използваше репресии, посочи той.

Той е накарал жена без повод да се съблече гола по повод на обиск пред свидетели и пред роднини. Влизане в домове, атакуване на представители на местната власт в полза на борбата с купуването на гласове.

Точно там се появи цялата репресия срещу няколко партии. Когато му дойде времето, ще говорим за това. ДПС е документирало всеки един случай и ще дойде момент, в който ще дадем гласност на всички тези случаи, посочи той.

И допълни, че ДПС нямат никакво съмнение, че всичко това се случва с благословията на Румен Радев. „В следващото Народно събрание задължително трябва да има правителство. Всички хипотези и възможности не са изключени, когато има диалог, но истински и градивен диалог. Протестните партии се провалиха да формират редовен кабинет. ДПС никога не е атакувало Кирил Петков и Асен Василев. Атакували сме техни политики и грешни действия.

Моделът на ГЕРБ от последните 12 години най-накрая трябва да се разгради. Мисля, че успяхме в последния парламент да помогнем това да се случи чрез актуализацията на бюджета.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране