19.02.2019 | 15:53
ДПС решава дали управляващата коалиция е стабилна
Депутатите от левицата няма да влизат в пленарната зала

ДПС решава дали управляващата коалиция е стабилна. Миналата седмица от ГЕРБ се примолиха да спасят този парламент. И ДПС откликнаха. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков на брифинг на „Позитано“ 20. Според Зарков за политическа стабилност не може да става дума.

Той потвърди, че депутатите от левицата няма да влизат в пленарната зала. „Що за парламентаризъм е този, при който министър-председателят решава как да се държат депутатите от основната група в парламента? Правят се промени на промените, преди промените да са влезли в сила“, коментира Крум Зарков.

И подчерта, че няма и икономическа стабилност, защото малкият и среден бизнес всеки ден е мачкан както от администрацията, така и от безотговорен законодател, който променя често променя изискванията. Зарков даде пример с наредбата за касовите апарати.

„Няма и социална стабилност. Криминални проявления остават ненаказани. Хора посягат над себе си от отчаяние. Така че стига празни приказки за стабилност, време е за работа. Рестартът на политическия процес минава през избори“, добави социалистът.

По думите му възможен вариант е избори „две в едно“. Зарков подчерта, че този парламент е изчерпан и са необходими предсрочни избори.

„Парламентът не може да допринесе за решаването на нито един проблем пред българските граждани. Той ще се саморазруши“, обобщи Зарков.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране