26.12.2018 | 12:23
Драми и интриги в БСП, ГЕРБ и Патриотите преди евроизборите
„Атака” вероятно ще настоява водач да е Волен Сидеров, а ВМРО – Ангел Джамбазки
Определянето на водачите на листите за европейските избори би трябвало да стане още в първия месец на 2019 година. Всяка от партиите вече обмисля своите фаворити.Вътрешнопартийните драми и удари под кръста тепърва предстоят, категорични са политиците.

При ГЕРБ основните претенденти са трима, всичките са жени – Мария Габриел, еврокомисар, Ева Майдел, евродепутат и Лиляна Павлова – досегашен евроминистър, съобщава bTV.

При БСП – лидерът на ПЕС и бивш председател на партията на социалистите Сергей Станишев не крие амбицията си да води. Срещу него от ръководството на БСП обаче биха могли да изправят бившата му половинка – Елена Йончева.

При патриотите има заложена интрига, от чийто изход зависи дали ще се явят заедно или по отделно. „Атака” вероятно ще настоява водач да е Волен Сидеров, а ВМРО – Ангел Джамбазки.

„Повечето ни евродепутати се справят страхотно, само един не иска да бъде номиниран”, коментира лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Неофициално се знае, че това е Владимир Уручев. Така в общата бройка се отваря място, което би могло да е за Лиляна Павлова.

Ако Павлова не замине към Брюксел, би могла да измести Кристиян Вигенин от мястото –председател на еврокомисията в парламента, спекулират депутати. И допускат, че това може да го мотивира да се пренасочи към европарламента.

В БСП въпросът ще се реши на конгреса на партията на 26-и януари, а при патриотите също всичко още е на кантар.  Ако Брекзит стане факт през март, местата на английските евродепутати ще бъдат преразпределени между другите държави.

В репортажа на репортерката Десислава Ризова няма и дума за драмите и интригите за евролистата на ДПС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране