14.04.2015 | 10:48
​„Движение Независима България“ с инициатива за стабилизиране на държавата
Ако ви липсват кадри, които да приложат тези мерки, ние се наемаме да мобилизираме граждански сдружения и доброволци, се казва в писмото до президента и премиера

„Движение Независима България“ изпрати открито писмо до президента Плевнелиев и премиера Борисов с декларирана готовност експертите им да се включат в стабилизирането и възстановяването на държавата след тежката криза.

Вижте пълния текст на писмото:

ДО

ПРЕЗИДЕНТА НА Р БЪЛГАРИЯ

ГОСПОДИН РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ

ДО

МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА Р БЪЛГАРИЯ

ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ

ОТВОРЕНО ПИСМО

ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

ГОСПОДИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ,

„Движение Независима България“ се обръща към Вас защото Президентът олицетворява единството на нацията, а Премиерът ръководи политиката на правителството и е отговорен за нея.

Според Вас колко единна може да е нацията на една държава, чието правителство толерира:

– закони, които в ерата на глобализацията лишават България от инвестициите на диаспората си в чужбина, докато подставените лица на чужди граждани и правителства притежават стотици хиляди декари българска земя

– финансова система която изцяло прехвърля върху домакинствата отговорността за одобрените и раздадени от търговските банки лоши кредити

– престъпници, които убиват хора на най-оживените места в градовете ни и всяка година извършват над 2000 престъпления срещу децата ни

– престъпната незагриженост на държавните институции за съдбата на бедстващите българи в Украйна

– 1 560 000 живеещи под прага на бедността българи, 600 000, от които работят на 8-часов ден?

Подобно на всички Ваши предшественици, Вие оправдавате бездействието си с тежкото наследство от предишното правителство, недостига на средства в Държавния бюджет и липсата на кадри.

Нали ако наследството от предишното правителство не беше тежко и Държавният бюджет разполагаше с необходимите средства, Вие нямаше да сте на власт сега.

Искаме да ви помогнем да станете първото правителство в съвременната ни история, което е съумяло да излезе от този порочен цикъл на оправдания и прехвърляне на отговорност и което се е справило със ситуацията въпреки тежкото наследство от предшествениците си.

Ако не ви достигат идеи, които да повишат стандарта на живот в страната без да увеличат разходите от Държавния бюджета, ние сме готови да ви окажем консултативно-методическа помощ безвъзмездно.

Ако ви липсват кадри, които да приложат тези мерки, ние се наемаме да мобилизираме граждански сдружения и доброволци, които да ви помогнат.

ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, ГОСПОДИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, СЕГА ВИЕ СТЕ НА ХОД!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране