13.08.2015 | 0:52
Джип на кметски син изгоря в катастрофа
Али Искендер е виновен за инцидента, успял да се спаси в последния момент

Верижна катастрофа на три автомобила завърши с огнена клада и като по чудо без жертви и без взрив. Инцидентът стана вчера около обяд на метри от бензиностанция на пътя Минерални бани – Кърджали.

В колона се движели три автомобила, първият от които на местна охранителна фирма, той дал мигач за десен завой и изведнъж убил скоростта .За да избегне удара, шофьорът на втората кола рязко набил спирачки, но мощният джип “ Мерцедес, който се движел последен не успял да спре и помлял и двете коли, след което се преобърнал и 5 минути по-късно вече горял като клада. Именно тези 5 минути били решаващи за шофьора – 22-годишния Али Искендер, син на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер. Момчето успяло с рамо да изкърти вратата и да излезе от колата, минута преди газовата уредба да се взриви и всичко да пламне.

Пожарът е бил само на 20-ина метра от няколко къщи на с. Долно Брястово и в опасна близост до бензиностанция. Прис­тигналите на място два екипа пожарникари бързо угасили пламъците от горящия джип  и  така  са предотвратили  разпространението  на огъня. След инцидента  кметският син, който е бил с множество охлузвания по краката и ръцете, е настанен в хасковската болница, но след преглед  е освободен за домашно лечение .

Според пътните полицаи виновен за катастрофата е именно синът на кмета – Али, който е шофирал с несъобразена скорост и без да спазва необходимата дистанция между автомобилите. Версията на Али обаче е спукана гума, заради което той изгубил контрол на мощния джип и след удара се преобърнал.

Това е втория инцидент в семейството на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер за последните две седмици. В края на миналия месец на партийна сбирка в с. Караманци  синът на негов опонент за  поста извади газов пистолет и след  два  изстрела във въздуха го насочи  в лицето на Искендер.  Последва меле и се наложи намесата на полицията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране