22.09.2015 | 10:21
€200 000 за Бербатов при титла с ПАОК
Чистата заплата на звездата е €500 000

Около милион и половина евро може да си заработи Димитър Бербатов до края на сезона в ПАОК. Това става ясно от разбивката на общия бонус в договора на българина, за който вчера излязоха детайли в гръцките медии. Твърдата заплата на Митко в солунския клуб е 500 000 евро, като данъците по нея в размер се поемат от боса Иван Савидис. Оттам нататък колко пари ще сложи в джоба си, зависи от самия Бербатов и постиженията му с черно-бялата фланелка. Нападателят може да добави още един милион евро чисти пари на сметката си.

Сочната премия от 200 000 евро е приготвена само за Бербо, ако ПАОК спечели титлата в Гърция. Подобни цифри са рекордни в историята на клуба, твърдят в южната ни съседка. Солунци не са ставали шампиони от 30 години насам и милиардерския шеф Иван Савидис раздава щедри пари, за да види отбора с титлата.

Хегемонът „Олимпиакос” обаче остава категоричен фаворит за първото място. За да гони ПАОК до дупка гранда от Пирея, солунци се надяват Бербатов да играе редовно. По този параграф финансовият стимул за българина също е доста сериозен. Направи ли 10 мача за отбора, Митко си заработва 50 000 евро. След това при всеки пет изиграни срещи бонусът набъбва с по още 50 000 евро. Ако се опази от контузии, Бербатов най-вероятно ще нареди поне 25 мача за ПАОК през сезона, което ще му донесе 200 000 евро.

Мачовете в Европа също може да донесат торби с пари за бившия капитан на България. Ако ПАОК се класира за елиминациите в Лига Европа напролет, в джоба на нашия влизат нови 50 000 евро.

Това означава, че ако Бербатов спечели дубъл в Гърция, прескочи групата в Лига Европа и изиграе повече от 25 мача за ПАОК, ще си заработи чисто около 1 млн. евро по договор.

Данъците, които са в размер на 43 процента, ги поема клубът. Така общата сума, която официално босът Иван Савидис ще похарчи за лукса да има в състава си българската звезда, е близо 1,5 млн. евро.

Отделно в Гърция твърдят, че Бербатов и неговият агент Емил Данчев са взели сума от порядъка на 600 000 евро при подписването с ПАОК. Договорът пък може да се прекрати по всяко време, ако на клуба се платят 500 000 евро.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране