28.02.2016 | 0:01
Един от мнимите прокурори, арестувани в София, е болен от СПИН
Съдът засекрети мярката на триото, изнудвало роднина на задържани за убийство

Един от мнимите прокурори, които бяха арестувани в понеделник заради подкуп, е болен от СПИН, съобщава “24 часа”. По тази причина Софийският районен съд засекрети мярката за неотклонение на Петър Маринов, Васил Василев и Цветелин Василев, която се разгледа в петък през нощта.
34-годишният Петър Маринов е счетоводител и известен в гей средите на София и Варна. Подсъдим е за финансови престъпления в Софийския градски съд. Той заедно с Васил Василев беше арестуван до “Мол София” в понеделник след сигнал до прокуратурата от сириец с българско гражданство, че го изнудват прокурори. Васил Василев е зет на известна столична адвокатка. Брат му Цветелин също е арестуван.

Разследването на звено “Антикорупция” показало, че Петър Маринов и Васил Василев поискали 70 хил. лв. от роднина на двама задържани за убийство. Те се представяли за прокурори, които ще оправят делото, и дори показвали служебни документи от Софийската градска и Върховната касационна прокуратура за по-голяма достоверност.

След екшъна с ареста от МВР започна издирване на третия от групата мними прокурори. Той бързо е задържан. Това е братът на Васил Василев – Цветелин. Той е на 30 г. Кандидатствал е за съдебен помощник във Върховния касационен съд през 2013 г., но без успех.

Преди това работил като юрист в една от държавните комисии. През юни 2015 г. Цветелин Василев се явил и на конкурс за младши прокурори, но не издържал изпита.

Въпреки това Василев гордо е написал във фейсбук профила си, че работи като прокурор. Васил Василев и брат му Цветелин са семейни и имат деца. Нямат криминални регистрации и не са били съдени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране