05.02.2021 | 13:14
Една добра кандидатура от ГЕРБ за президентските избори би бил Спас Гърневски
Шайката е обречена, бедата е, че това ще продължи с агония. Повече правителство на Борисов няма да има
Една добра кандидатура от ГЕРБ за президентските избори би бил Спас Гърневски. Това каза проф. Велислав Минеков от „Отровното трио“ в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“.

„Знам лица, които сега са сред управляващите, а преди това смениха 4 партии. Спомням си преди десетина години с госпожа социалната министърка Сачева как по радио „Дарик“ добре ругаехме по персоната Борисов. Заедно ругаехме и то от сърце. Но човек се променя, нали“, посочи Минеков.

Скандалите и кражбите продължават всеки ден, но аз страдам от това, което става в партиите от извънпарламентарното пространство. Продължава една цинична война помежду им.  Стрелбата е кървава и гнусна. Прогнозите ми са в три варианта и са тревожни. При ниска активност има вероятност ДБ и „Изправи се.бг“ да не влязат в НС. Но ако населението е достатъчно взривено и реши да гласува, ще имаме пълен комплект в парламента, като забравим за т.нар. патриоти“, смята той.

Ако Корнелия Нинова подаде ръка към ГЕРБ или ДПС, социалистите са обречени. Но дори ако Нинова реши да подаде ръка за ново правителство на другите, не е ясно дали ще има 20 нейни депутати, за да подкрепят това. А ако Нинова поиска в замяна да е министър-председател? А ако Слави Трифонов реши да поиска той да бъде и да подаде ръка на другите? Тежко ще бъде, всеки ще трябва да реже живо месо от себе си. Но да приемем, че става нещо и се отричат от част от себе си и казват: „Да, трябва да спасим държавата от мафията и след това ще бъдем зелени, сини, пембени”, коментира проф. Минеков. Според него обаче това обаче може да просъществува за много кратко време.

Според него само едно нещо може и трябва да се случи в този кратък период – незабавна промяна на изборния закон и незабавно въвеждане на дистанционното гласуване. „Ако това стане, ще имаме шанс да оцелеем срещу тази шайка, хунта. Всъщност шайката е обречена, бедата е, че това ще продължи с агония. Повече правителство на Борисов няма да има. Ако има единство, агонията може да приключи до края на годината“, посочи той.

 

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране