19.11.2019 | 23:17
Елен Герджиков настоява пристаналият на ГЕРБ Борис Бонев да стане зам.-шеф на СОС
Обвини общинарите от "Демократична България", че се опитват да спретнат интрига

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков от ГЕРБ обвини общинарите от „Демократична България“, че се опитват да спретнат интрига на независимия общински съветник Борис Бонев във връзка с избора на ръководство на съвета. Според Герджиков подобно поведение е некоректно и несправедливо.

За пореден път днес независимият Борис Бонев отказа да съобщи как е гласувал за избора на Герджиков на поста председател на СОС. Той настоя да получи зам.-председателско място в Столичния общински съвет.

Герджиков смята, че ако Бонев е подкрепил избора му, „това означава, че той е отказал да влезе в политическото клише“. Той посочи пред БНТ, че сегашният правилник не позволява да му бъде дадено зам.-председателско място, но е създадена работна група за направата на нов правилник, който ще допуска такава възможност.

„Г-н Бонев трябва да стане зам.-председател по простата причина, че в тази ситуация хората, които са гласували за него, трябва да получат адекватно на броя си представителство“, обясни той.

Настояването на Герджиков е поредна доказателство, че Борис Бонев на практика е купен от ГЕРБ и с неговия глас партията има пълно мнозинство в местния парламент.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране