28.01.2019 | 0:28
Елена Йончева: Mожем да спрем режима на шайката
Със ставане на крака делегатите изпратиха след нейното изказване Елена Йончева, която предрече края на управляващото мнозинство

„В България управлява най-антиевропейската организация, която е имало в страната. Стигнахме на дъното на ЕС по всички показатели“, обобщи журналистката. „Тази част от българската история ще бъде запомнена като режима на една шайка, на една организирана престъпна група. Единствено левицата, най-голямата опозиционна партия в България, може днес да свали този режим. Но това не е лесно. Трябва да сме единни, защото те ще се опитват да ни заплашват, да ни изнудват, да ни рекетират. Те ще извадят голямата бухалка и вече я извадиха. Режимът в България се опитва да ни разедини и унищожи един по един. Да се разправят с нас един по един. Искам да ви уверя, че няма режим, който историята да не е спряла. Ако искаме и имаме сили, можем да бъдем част от тази история“, заяви Йончева и залата избухна в одобрителни възгласи.

Йончева започна с препратка към шефа на италианската мафия „Коза Ностра“ Бернардо Провенцано. Преди да спомене името му, делегати и гости мислеха, че говори за Бойко Борисов, толкова голямо съвпадение имаше в описанието, което тя използва (цялото изказване на duma.bg).

Въпреки условията в България останаха изключително големи журналисти и добри пера, които отстояват своите позиции, заяви Йончева.

По-рано Корнелия Нинова анонсира, че Йончева подготвя голямо разследване срещу високите етажи на властта. Лидерът на БСП предложи и делегатите на конгреса приеха с общо съгласие декларация в защита на Йончева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране