12.06.2019 | 9:30
Етър с нов треньор, Генчев отиде в Лудогорец
Много се радвам, че поемам един от отборите с най-големи традиции в България, каза Росен Кирилов

Новият старши треньор на „Етър“ Росен Кирилов официално пое поста. Той бе представен на пресконференция днес от председателя на УС на клуба проф. Георги Камарашев и члена на клубната управа бизнесменът Александър Нанков. „Надяваме се новия сезон да бъде също благоприятен за „Етър“, да задържим и подобрим резултатите от миналата година“, коментира проф. Камарашев.

„Миналият сезон бе доста добър и всички имаме заслуга за това, голяма бе заслугата на Красимир Балъков, на който искам специално да благодаря. Нещата са динамични, промени има, но целите остават. Насочихме се към Росен Кирилов, защото е млад и амбициозен човек и нашите цели се припокриват – да запазим нивото на отбора. За Станислав Генчев мога да кажа, че е много коректен, той е човекът, с който „Етър“ влезе в Първа лига и винаги ще остане един от нас. Искам да му благодаря за работата му в клуба. Той е тук, за да видите, че при нас има приемственост, няма драма в напускането му“, коментира Александър Нанков.

Росен Кирилов получи виолетов екип от проф. Георги Камарашев и виолетов шал с надпис „Боляри“, който му бе връчен от председателя на Фенклуб „Етър“ Венелин Русанов с пожелания за успех.

„Преди всичко благодаря на ръководството на „Етър“, че се спря на мен за наследник на поста на Краси Балъков и Станислав Генчев – хора, които сложиха добра основа на отбора. Представянето на „Етър“ наистина бе впечатляващо. Много се радвам, че ще бъда треньор на един от отборите с най-големи традиции в България. Летвата е вдигната високо и ще направя всичко възможно да следвам поетата линия, да запазим нивото и наесен отново да радваме феновете и да впечатляваме футболната общественост на България“, бяха първите думи на Росен Кирилов като наставник на „Етър“.

Договорът му с клуба е за срок от две години. Запазва се досегашният треньорски щаб – Илиян Киряков, Калоян Чакъров и Тодор Колев. „Те са опитни и сериозни хора, които познавам и съм сигурен, че са много добри професионалисти“, коментира Кирилов. Мисли се и за кондиционен треньор.

Станислав Генчев благодари на всички във Велико Търново – от ръководството до феновете. „Тук изкарах три невероятни години в родния си клуб и работата ми доставяше изключително голямо удоволствие, но в живота на професионалния спортист и треньор идва стъпало нагоре. Получих предложение от „Лудогорец“ и след разговори с г-н Нанков и с Краси Балъков стигнахме до мнението, че това ще е една крачка напред в развитието ми. Клубът веднага намери нов треньор, защото трябваше да се реагира незабавно. Трудно решение за мен, защото трябваше да напусна любимия отбор, но в живота се налагат и промени“, коментира Генчев.

Административният директор Страцимир Тинчев обяви плана за подготовката на отбора. „Планът бе правен със Станислав Генчев, вчера с новия треньор Росен Кирилов дообсъдихме нещата и направихме организацията. До неделя отборът се подготвя на стадион „Ивайло“, а от понеделник заминава на двуседмичен лагер в Елена. Благодаря на общинското ръководство на Елена, че ни предоставя базата. Имаме насрочени 4 контроли, петата е в процес на уточняване.
На 19 юни играем със „Спартак“ (Плевен), на 22-и срещу „Дунав“ (Русе) в Трявна, на 26 юни приемаме в Елена „Ботев“ (Гълъбово). За 29-и имаме разговори със „Спартак“ (Варна), а на 5 юли е официалното представяне на отбора на стадион „Ивайло“ в мач срещу „Литекс“ (Ловеч). Убеден съм, че ще се справим, с млади и амбициозни треньори лесно се работи“, каза Страцимир Тинчев.

Александър Нанков сподели повече подробности за селекцията. „На 90 % отборът се запазва, тъй като всички футболисти имат договори. Напускат ни Георги Сърмов и Велко Батрович. Другите са на линия, включително и Крум Стоянов. Процесът на селекция е отворен. На някои клубове от елита, които имат интерес към наши играчи, мога да кажа да се обръщат към клуба, а не да търсят самите ни футболисти. Ние имаме добър отбор, който ще надградим, за да си постигнем целите. Ще има и леки промени. До седмица-две ще има и нови попълнения. Тепърва ще става ясно дали ще има преотстъпени играчи от ЦСКА и други отбори, това ще стане ясно в следващия месец. Но „Етър“ е кауза и най-важното е всички да бъдат отдадени на клуба“, заяви Александър Нанков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране