27.03.2016 | 0:01
Фейсбук изригна: Динко е герой!
Адвокат поема безплатно защитата на ловеца на бежанци

В последните дни в социалните мрежи се надигна огромна вълна в подкрепа на ямболията Динко Вълев, който сам арестува 11 нелегални имигранти. Българският хелзинкски комитет подаде жалба срещу него в прокуратурата за това, че той не е имал право да задържа чужденците.
Вчерашното явяване на Вълев в съда се превърна в истински митинг. Десетки негови поддръжници го подкрепиха на влизане, аплодираха го, а самият той заяви, че ще продължи „лова” на имигранти.

Хората не са съгласни с обвиненията на БХК, сред които има за отвличане, саморазправа, нанасяне на телесни повреди, заплаха със смърт и др. В социалните мрежи бяха повдигнати искания Вълев да бъде обявен за герой, заедно с другите българи, които защитават границите на страната ни.

Създадени няколко страници във Фейсбук, където потребителите посочват, че Динко е герой и обвиненията срещу него са позорни. В защита на мъжа дори са организирани няколко протеста.

В същото време стана ясно, че адвокат се е съгласил да поеме безвъзмездно защитата на Динко в съда. Русенецът Петър Николов, който от години живее и работи във Варна, се нае да защитава Динко Вълев от Ямбол, популярен като „ловеца на бежанци“, след пуснатата срещу него жалба от страна на Български хелзинкски комитет.

В понеделник се организира протест срещу задържането и разпита на Динко Вълев. „Елате да подкрепим нашия герой – Динко Вълев от лапите на съвременните попкръстювци, работещи за чужди и враждебни страни за нас”, зоват организаторите в социалната мрежа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране