20.04.2019 | 12:35
Генерал Деси изхвърлила Иво Христов от президентството
Румен Радев няма собствена секретарка – всички негови срещи и целият му график се диктуват от съпругата му

Най-голямата изненада на листата на БСП за евроизборите бе Иво Христов, на когото лидерката Нинова отреди четвъртото място. Става дума не за Иво с 80-те процента „дебили”, а за Иво, който пише речите на президента и се изживява като сив кардинал.

Този факт предизвика бурни коментари и въпросителни за кого работи “надпартийният” Румен Радев и чии интереси е обслужвал през цялото време шефът на кабинета му.

Сензационната рокада обаче имала заден план. От “Позитано” разкриха, че самият Иво Христов до последно се е съпротивлявал да ходи евродепутат и да зарязва ключовата си роля в българската политика. Амбициите му били да става министър в евентуален служебен кабинет.

“Изработи го Десислава Радева. Това беше елегантен начин да го елиминира от президентството и от ролята му на ключов съветник. Двамата от месеци не си говореха”, разкри виден депутат от левицата. Според него Радева е отстранила Христов, както навремето е разкарала от “Дондуков” 2 и Елена Йончева. „Ретро” видя и че двамата вече са се разприятелили във „Фейсбук“.

“Деси и Иво бяха в тежки отношения и постоянно се дебнеха. Ревнуваха се кой да влияе повече на президента. Тя изискваше от него да ѝ предоставя за редакция и одобрение всяка реч на президента. Той смяташе, че това е унизително за него, защото тя била неграмотна и некомпетентна. Радев се беше видял в чудо от тези панаири и се чудеше как да помирява двата лагера…”, разказва народният избраник от БСП.

Известно е, че Десислава Радева разполага със собствен кабинет и апарат на “Дондуков” 2. Радев няма собствена секретарка – всички негови срещи и целият му график се диктуват от съпругата му.

В неделя вечер, след „кървавия” пленум на БСП, на който се разбра, че Иво Христов влиза в евролистата на БСП, Десислава Радева пусна загадъчен пост във „Фейсбук“.

Ето какво написа тя:

“А големият предател винаги е най-близо. И затова най-трудно се вижда… Големият предател е страхлив, сине. Инак няма да е предател, а враг” – Мария Лалева, “Живот в скалите”. Изкушените в политическите интриги веднага заподозряха, че постът визира тъкмо Иво Христов.

2 коментара

  1. до горния тъпанар каза:

    Знаеш ли какво казва пъдарят в песента „Брала мома къпини“ ? Казва на момата: „Кат си попска унука чий к.р тражиш тука? Та и ти, широко ти поле….

  2. що така не ви е посещаван сайта? каза:

    Лиз близ и после що сте на последно място по класация, кафява медия сте и вие, пфууу

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране