07.11.2018 | 0:01
Генерал Деси пие домашна ракия
Роднините на първата дама в Бургас заложили материала, правят и зимнина
Ретро

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава ще имат удоволствието да пийват домашна ракийка. Първата братовчедка на президентшата сама се похвали, че със семейството ѝ са заложили материала от грозде и чакат да стане средата на ноември, за да го сварят.

Роднините на Генерал Деси споделят, че правят и зимнина – затварят туршии и сладка. Първата дама със сигурност щяла да ги опита при някое от посещенията си в родния Бургас, където цялата рода, с изключение на майка ѝ. Там са леля ѝ, свако ѝ и всичките братовчедки и братовчеди с жените, децата и мъжете си. Най-вероятно зимнина са затворили и родителите на президента, които по традиция всяка година правели лютеница. От нея държавният глава си занесъл и във вила „Калина“, където за изхранването му трябва да се грижи професионален готвач. Шефът обаче се сблъсквал непрекъснато с мераците на първата дама да се вихри зад печката и често работното му време било съкращавано от нея.

Още в началото на мандата на Радев Десислава сподели, че тя е тази, която запретва ръкави и му приготвя храната, когато не са навън. Все пак била завършила готварско училище. Менюто им било традиционно. Когато идвали децата им на гости, Ген. Деси правела спагети, а президентът умирал за боб, както сам си призна преди време. Често хапвали чушки бюрек и тиквички, а постното било на почит в семейството им. Не сядали на масата без салатка и ракийка, а както е известно, Радева е първата съпруга на президент, която си позволи да засее лехи с домати в градината на вилата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране