03.05.2016 | 0:01
ГЕРБ изкарали 195 583 лева от продажба на коли
Партията на Бойко Борисов изтъргувала две "Ауди"

Три сделки за покупко-продажба на автомобили е осъществила партия ГЕРБ в периода между 16 и 24 март тази година, съобщи “Клуб Z”. Това става ясно от данните за разпореждане с имущество, които партиите са длъжни да декларират в публичен регистър по Закона за политическите партии.
Две от сделките – тези от 16 и от 24 март, са за продажба на автомобили, пише в документите. Интересното е, че и двете возила са продадени на една и съща цена – по 97 791,50 лв., въпреки че купувачите са две различни фирми в Германия. Според сайтовете им това са фирми за луксозни автомобили втора употреба.

Така общата сума, която е влязла в касата на ГЕРБ, е 195 583 лв. На 22 март обаче партията купува автомобил от българска автокъща – “Карис Стар ЕООД”. Цената е 125 832 лв. От публичния партиен регистър не става ясно каква марка и модел е новото возило.

От данните по договорите за продажба също не става ясно какви точно са автомобилите. Според запознати обаче най-вероятно става дума за двете “Ауди” А8, които ГЕРБ купи през лятото на 2013 г. Те бяха поръчани директно от германския производител. Едната кола струваше 166 411 лв., а другата – 205 978 лв. тогава. На по-скъпата се возеше лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, а на другата – заместникът му Цветанов.

В края на 2013 г. обаче министър-председателят се сдоби с нова партийна лимузина “Ауди” – този път за почти 700 000 лева. Причината бе, че возилото е бронирано. Той продължава да се вози на колата. На подобен автомобил се вози и канцлерката на Германия Ангела Меркел.

Преди повече от месец по предложение на министър-председателя Бойко Борисов бе решено вицепремиерите и министрите вече да не ползват коли на НСО. Идеята на промяната бе да се оптимизира използването на ресурсите на НСО и те да бъдат насочвани към други форми на охрана по закона – на определени или застрашени лица, мероприятия и обекти. Очакваше се това решение “да допринесе за икономическото, ефикасното и ефективното използване на капацитета и опита на НСО”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране