03.03.2016 | 22:38
ГЕРБ номинира за КЗК оправдания за Костинброд Росен Желязков
ГЕРБ номинира за КЗК оправдания за Костинброд Росен Желязков

Съденият и оправдан за аферата с бюлетините, по-известна като Костинброд, бивш главен секретар на Министерския съвет – Росен Желязков, вече е официално номиниран за Комисията за защита на конкуренцията.

Съветникът на премиера е спряган и за председател на комисията, но това ще реши пленарната зала. Към момента името му фигурира в списъка с номинации на парламентарните групи – като кандидат на най-голямата, ГЕРБ.

В последния предпразничен ден в парламента, следобед бяха вкарани 11 кандидатури на различните ПГ, сред които социалистите блестят с цели две. Пак двама са номинираните, които “бягат” от МО и Николай Ненчев –

Георгица Стоянова е другата кандидатура на ГЕРБ. Юристката е шеф на правната дирекция във военното ведомство.

Другият кадър, който се спасява от МО, е зам.-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев,

който ще напусне екипа на Николай Ненчев и МО, ако бъде избран. Юристът е бивш член на КЗК.

Заради разделянето на два лагера, в крайна сметка партията реши да се гласува за двама нейни кандидати – за депутата Кирил Добрев и за съпартийката му, но бивша депутатка – Анна Янева.

Номинацията на Добрев е вкарана от голяма група соцдепутати, сред които Ламбо, Драгомир Стойнев и Ангел Найденов, докато зад Янева, която е бивш лидер на софийската градска организация на партията, спрягана като човек на Румен Овчаров и бивш зам.икономически министър в кабинета на Тройната коалиция, стоят Жельо Бойчев, Георги Свиленски и Стоян Мирчев. И тримата вносители са депутати от БСП-София.

Така парламентарната група застава срещу столичната соцорганизация, а за да няма разправии и понеже идва конгрес, ръководството решило, че БСП ще предложи и двамата, и ще гласува и за двамата.

Недоволни социалисти коментираха, че по този начин соцпартията предоставя възможността на ГЕРБ и останалите от мнозинството да избират кой да бъде техният човек в КЗК.

ДПС пък залага на конституционалист. Движението издига професора по право Пламен Киров, бивш конституционен съдия с мандат,

изтекъл едва миналата година. В момента проф.Киров

е наш представител във Венецианската комисия.

Вносители на номинацията му са тримата съпредседатели Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза.

Днес са внесени кандидатурите на ГЕРБ, ДПС, ПФ и тази на соцдепутата Кирил Добрев.

Номинацията на АБВ е Николай Илиев, на РБ – Красимир Витанов, хората на Светлин Танчев са издигнали Стамен Гърбелов, а на Ковачка – Калина Павлова. Независимият Муса Палев също си има кандидат, той е вкарал номинацията на Кирил Дойчинов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране