21.04.2015 | 17:52
ГЕРБ води двойно на БСП
Куп червени депутати с по-висок рейтинг от лидера Михаи Миков

Ако изборите бяха днес ГЕРБ биха получили 25,1% от гласовете, БСП – 12,2%, ДПС – 7,5%, Реформаторският блок – 5,5%, Патриотичният фронт – 5%, „Атака“ – 3%, АБВ – 2,5%. Това сочат данните на електоралните нагласи от социологическото проучване на „Екзакта Рисърч Груп“.

При предсрочни парламентарни избори в момента, е много вероятно да се възпроизведе сегашното партийно представителство в Народното събрание, но без ББЦ.

От „Екзакта“ отчитат, че след конгреса на БСП се регистрира минимално покачване на електората на тази партия с 1%. Без промяна, обаче остава рейтингът на одобрение на Михаил Миков – 16%. Общественото доверие към лидера на БСП е по-слабо от това, което се регистрира за други леви политици като Мая Манолова, Корнелия Нинова, Георги Кадиев, Янаки Стоилов.

„Екзакта Рисърч“ включва и Велизар Енчев в проучването, който сформира „Българска пролет“. През април той е одобряван от 15% от българите. Интерес към формацията на Енчев проявяват най-често привърженици на „Атака“, на БСП и на АБВ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране