18.09.2019 | 16:10
ГЕРБ води пред БСП с 3%
Президентът Радев продължава да е №1 по рейтинг с 55% подкрепа

В средата на третия управленски мандат на ГЕРБ нараства усещането за изхабяване на властта, посочва най-новото социологическо изследване на „Алфа Рисърч“. То е проведено между 10 и 16 септември, анкетирани са 1023 пълнолетни граждани.

48% от избирателите са на мнение, че е време друг да поеме управлението, срещу 33%, които продължават да са убедени, че няма по-подготвена партия от ГЕРБ.

Въпреки това, ГЕРБ продължава да е първа политическа сила, като 21,5% от имащите право на глас биха я подкрепили на евентуални предсрочни парламентарни избори. Както вече Lupa.bg извести, бъдещата партия на Слави Трифонов „Няма такава държава“ би получила 8,3%. За момента БСП остава втора политическа сила, като би била подкрепена от 18,7%. ДПС продължава да е трета с 8,6%.

При институциите президентът Румен Радев продължава да се ползва с най-висок персонален рейтинг от 55%. Премиерът Бойко Борисов получава 28% от одобрението на народа, а кабинетът му – 15%. Едва 8% дават положителна оценка на Народното събрание.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране