07.06.2024 | 12:05
Гешев хвърли бомба за Борисов: Разследван е, че е изнасял торби кеш чрез пилота Витко от Авиоотряд 28
Има и "Манхатънгейт": вождът на ГЕРБ има друга жена и дъщеря

Председателят на “Граждански блок” Иван Гешев очаква в студиото на ПИК TV Бойко Борисов и Кирил Петков за дебат.

“Ние сме (не)държава и е нормално да има и (не)дебат. Затова сме само двамата”, каза в началото Иван Гешев и поясни, че страхът е по-силен от тока, защото в предишният опит за такъв дебат беше спрян токът на студиото.

“Бойко Борисов го пази цялата държава. Щях да го попитам много неща – например дали е имало разследване, което е прикрил още във времето, когато е бил кмет и докато си е играел футбол и карти, е имал щатен човек, който да му подписва документите от негово име”, заяви Иван Гешев.

“Щях да го питам дали са изнасяли чували с кеш в чужбина чрез пилота Витко от “Авиоотряд 28″, дали е имало разследване и дали го е прикрил. Да, има разследване, да, прикрито е”, сподели бившият обвинител №1.

Къщата на любовницата в Ню Йорк

Къщата на любовницата Галя в Ню Йорк

“Интересно е дали Мая Христова не е изпратена като консул в САЩ, за да осъществи сделка за покупката на една къща в “Манхатън”, държавен имот, в който живеят друга жена с дъщеря. Тази жена се казва Галя и е работила в “Новинар”. И по трите случаи имаше проверки в прокуратурата и дела, които са прикрити. Последната проверка се развиваше на 7 юни. Питайте сега какво се случва с това разследване”, заяви Иван Гешев.

И призова независимите медии да проверят какво се случва с този имот в Манхатън.

“Ако човек е мъж, ще излезе и ще каже: “Да, имам дете, самотен мъж съм, няма нищо нередно.” Детето не е виновно. Но тази къща в Барселона се купува като през фирми на Валентин Златев се плащат 3 млн. евро. В замяна фирми на Валентин Златев получават европроекти за тази стойност”, обясни бившият главен прокурор.

По думите му това е пране на пари. Използват се европроекти, купува се къща. “Делото е прекратено, нека го качат. В делото има много интересно нещо – лаптопът на счетоводителя Асен Христов. В този лаптоп се намериха доказателства за движения на паричните средства. Валентин Златев му купува къща, като в замяна получава европроекти”, заяви председателят на “Граждански блок”.

“По разпореждане на Бойко Борисов сега ми води 7-8 дела Емил Петров, който е брат на Пепи Еврото”, разкри той.

“Отгоре стоят политиците. Те правят правилата – тези правила са фалшиви, за да може политиците да не влязат в затвора. И това е игра с фалшива зарове. Докато не смениш политиците, докато не смениш заровете, това няма да се промени. Моята цел не е да стана някакъв, бил съм на една от най-високите позиции. Моята цел е да променя държавата, да съм инструмент за възстановяване и промяна в държавата”, обяви Гешев.

“Нова тв и бТВ, които са независими телевизии, да направят запитване за тези факти, които изнесох”, призова той.

“Христо Иванов е един младеж, който няма никакви правни знания. Това е все едно един зоолог да направи ремонт на ядрен реактор. Той трябва да бъде назначен в БАН, по – умен е от проф. Герджиков, защото промени Конституцията за 6 дни, а на другите им отне месеци”, каза с ирония Иван Гешев.

“Щях да го питам как така като щурмува “Росенец”, после крещеше “Никога с Пеевски и Борисов”, а в следващия момент им седна в скута”, сподели председателят на “Граждански блок”.

И разкри, че и Христо Иванов е бил разследван заради документи, които уж той е подписвал, а според експертизата подписите не са негови.

1 коментар

  1. Предполагам, каза:

    че е вярно, навремето по този въпрос още тогава имаше коментари в някои вестници.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране