25.01.2021 | 12:11
Граждани проплакаха: Поражения и в жилищата край метрото в „Хаджи Димитър“!
Холът не семейство се е надигнал, секции се местат сами, прозорци са разместени, комарниците им падат

Дни след като метрото в района на „Хаджи Димитър“ спря, а релсите се надигнаха наши зрители сигнализираха – започват същите процеси и в близките до проблемната метростанция жилищни блокове. 

Подът в хола на Николета Чернева се е надигнал в последните дни. „Реално след дъждовете подът се надигна, цялата секция се мести, което за мен не е нормално, пък и сега като разбрахме това с метрото и може би нещата са свързани по някакъв начин“, сподели жената.

В кухнята на Храбър ситуацията не е по-различна.  „Застрахован съм, но не знам как ще реагира застрахователят. Аз го отдавам, защото започна след първото наводнение на метрото, сега като спряха метрото, се надигна и тука. Чух от комшията и при него е същото положение, оплакват се, че и прозорци са разместени, комарниците им падат“, коментира пенсионерът.

Собствениците на апартаменти в 11-етажните блокове, разположени на метри от проблемното трасе, са притеснени за жилищата си.

„Много съм притеснена, защото метрото е едно прекрасно нещо, но за съжаление това ни донесе големи вреди на нашия блок, който тръгна да пропада“, сподели Нина Докторова.

Гражданите планират да подадат жалба в общината. „Не може едно хубаво нещо, което се прави в държавата, да е за сметка на обикновените хора“, допълва Нина.

На този етап все още не са ясни причините, компрометирали тунела на метрото.  „Работната хипотеза, е че вероятно ситуацията е свързана и с рязко повдигане на подпочвените води, възможно е да има и допълнителни причини“, обясни председателят на комисията по транспорт в СО Карлос Контрера.

Темата влезе и в политическия дневен ред, след като БСП и „Демократична България“ поискаха извънредно заседание на Комисията по транспорт в петък. Назначени са експертизи, които да установят защо основата на тунела се е повдигнала и защо конструкцията не е издържала на натиска на подземните води.

Вижте репортажа на тв „България он ер“ ТУК

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране