19.05.2016 | 15:46
Хафъзов носи куфарчетата с пари на Местан
С Венцислав Каймаканов замислят преврат в ДОСТ
Галерия

Скандалният депутат Хюсеин Хафъзов носи и разпределя парите в партията на Лютви Местан. Бившият главен секретар на мюфтийството бил връзката на доскорошния председател на ДПС и настоящ на ДОСТ с президента на Турция Реджеп Ердоган и управляващата в южната ни съседка Партия на справедливостта и развитието, откъдето се твърди, че идва финансирането на протурската формация. Това била и причината Местан да му даде почти цялата власт в ДОСТ.

От Нова година насам Хафъзов не спирал да обикаля смесените райони, за да кове структури. Изкушавал представители на ДПС с големи заплати, за да напуснат Ахмед Доган и се присъединят към ДОСТ. Позволявал си да обещава постове зад гърба на Лютви Местан с ясното съзнание, че той е силният човек в партията, понеже през него минават финансовите потоци от Анкара. Връзките с правителството и службите в Турция, както и с Главно мюфтийство в България, вдигали самочувствието на Хафъзов и той все повече се насочвал към лидерския пост в ДОСТ, твърдят запознати с процесите в партията. Очакванията са депутатът официално да се надигне срещу Местан след президентските избори, на които е много вероятно бившият председател на ДПС да се яви. Ако резултатът е слаб, Хюсеин Хафъзов щял да накара структурите да поискат оставката на лидера си.

Рамо в преврата щял да му удари Венцислав Каймаканов, който е смятан за един от най-близките хора до Местан. В дните около Коледа бившият областен управител на Пловдив също напусна групата на ДПС и премина в ДОСТ. Направил го от благодарност, защото Местан лично лобирал да земе тези ключови позиции.Освен хтова двамата имат и общи бизнес интереси. Напоследък обаче финансовите им пътища започнали да се разминават, заради което Каймаканов бил способен да забие нож в гърба му. От известно време насам депутатът дори обмислял да напусне ДОСТ, с което щял да си гарантира запазването на бизнеса.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране