08.04.2016 | 0:12
Хем ядем, хем отслабваме! Вижте как става
Седем прости трика, с които метаболизмът ви ще е като на 20-годишни

Всички знаем, че за да кажем довиждане на няколкото излишни килца, необходимо е да внимаваме какво хапваме и да спортуваме редовно. Но понякога се случва така, че точно няколкото килограма, които ни остават да смъкнем се оказват най-проблемни. Ето няколко простички трика, с които ще успеем да изгорим излишните килца като ускорим метаболизма си:

1. Хапвайте риба – омега-3 мастните киселини и по-точно полиненаситените мазнини, съдържащи се в рибеното масло могат да направят чудеса с вашия метаболизъм. За предпочитане е да хапвате сьомга, риба тон, сардини и пъстърва. Рибеното масло стимулира изгарянето на мазнини чрез увеличаване на ефективността на хормоните на щитовидната жлеза в клетките на черния дроб. В дните, когато не консумирате риба, може да приемате рибено масло под формата на хранителни добавки.

2. Обърнете внимание на дневния прием на калории – ако непрекъснато консумирате едно и също количество калории, тялото ви се адаптира чрез забавяне на метаболизма. За да ускорите метаболизма, започнете диета с ниско съдържание на мазнини в продължение на четири седмици, последвано от две седмици на диета с повече протеини, мазнини и въглехидрати. Когато се върнете към диетата с по-малко калории, тогава ще започне същинското отслабване. Именно стресът от намаляването на калориите ще накара организма ви да забърза метаболизма.

3 . Консумирайте повече млечни продукти – млякото и другите млечни продукти съдържат никотинамид рибозид, който помага за изгарянето на мазнините. Никотинамид рибозид е вещество, което стимулира митохондриите (клетки в човешкото тяло, които произвеждат така необходимата ни енергия) по-ефективно да метаболизират мазнините в енергия. Бихте могли да добавяте, кисело или прясно мляко към вашето здравословно смути.

4. Хапвайте повече диня – тя съдържа аминокиселината аргинин, която не само помага за изгарянето на мазнини, но пречи за натрупването на такива. Аргининът помага за регулиране на кръвната захар, помага за по-лесното натрупване на мускулна маса за сметка на мастната тъкан. Затова включвайте по-често динята в менюто си.

5. Консумирайте органична храна, която не е натъпкана с консерванти ипестициди. Редица изследвания са доказали негативния ефект на тези вредни вещества върху метаболизма ни. Все още не е изяснен самият механизъм на повлияване на метаболизма, но учените са установили, че консервантите и пестицидите повлияват апетита, забавят метаболизма и стимулират образуването на нови мастни клетки.

6. Използвайте повече оцет за вашата салата – оцетната киселина стимулира изгарянето на мазнините. При хора с наднормено тегло, нивата на холестерола и триглицеридите са по-ниски поради редовната консумация на оцет, в сравнение с тези, които не използват оцет. В комбинация със зехтин, оцетът е още по-полезен, тъй като зехтинът стимулира отделянето на хормон, който потиска апетита и ви кара да се чувствате сити по-дълго.

7. Хапвайте водорасли – веществото фукоксантин, което придава характерното зелено-кафяво оцветяване на водораслите стимулира изгарянето на мазнините. Затова ви препоръчваме да консумирате хранителни добавки съдържащи водорасли и в комбинация с ежедневната консумация на зелен чай ще успеете да забързате метаболизма си и да се справите с излишните килограми.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране