04.03.2016 | 0:56
Хиляди се качиха на Шипка за националния празник
Трафикът около върха беше кошмарен

През деня днес хиляди българи се качиха на връх Шипка, за да отбележат националния празник 3 март. Те скандираха “Българи, юнаци” и пяха химна на България.

След това се състоя и поклонение пред Паметника на свободата. Сред посетителите имаше и потомци на опълченци.  Голяма част от българите дойдоха с коли, други – пеша, а трети – на колело от град Шумен.  Кошмарен трафик и задръствания около Шипка на Националния ни празник.

Въпреки въведените промени в движението по пътищата около връх Шипка и днес се образуваха километрични колони и задръствания. Хиляди не успяха да се качат до историческия връх и бяха принудени да се върнат.

При катастрофа между автобус и автомобил под върха пострада едно момче. Заради задръстванията чакаха много дълго линейка. Момчето все пак бе откарано в болница в Габрово с опасност за живота.

Симпатизанти на „Атака” от цялата страна се събраха пред НДК, откъдето тръгна традиционното шествие. Редом с българския, развяха и руския трибагреник. Атакистите демонстративно свалиха знамето на Европейския съюз и го стъпкаха.

Множеството премина през централните софийски улици и спря пред сградата на Европарламента и Еврокомисията. Към шествието се присъедини и двукратния световен шампион по бокс в тежка категория и настоящ депутат в Държавната дума на Русия – Николай Валуев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране