30.07.2020 | 11:48
Христо Иванов: Пеевски и Доган са част от необявената коалиция, която управлява България
В парк “Росенец” хората видяха най-плътното олицетворение на мръсната тайна на българската политика, коментира съпредседателят на "Демократична България"

Хората видяха в акцията в парк “Росенец” най-плътното олицетворение на мръсната тайна на българската политика. Делян Пеевски и Ахмед Доган са част от необявената коалиция, която управлява България.

Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. Той отговори и на думите на президента Росен Плевнелиев, който вчера коментира в ефира на bTV, че главният прокурор Иван Гешев е бил избран по правилата на Христо Иванов.

Според съпредседателят на “Демократична България” няма правила, които да променят факта, че българските политици и депутатът Пеевски са напълнили Висшият съдебен съвет с “калинки”, които са били изпратени, за да изберат Гешев.

“Реформата, която исках да направя, трябваше да доведе до политическа отговорност за действията на ВСС. Най-големият проблем е концентриран в прокуратурата, от която зависи законността в страната. Когато бях министър влязох във всекидневен конфликт с тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров. Настоявах за контрол и модернизация на държавното обвинение. Бях сам. Плевнелиев не ми даде картбланш и не ме подкрепи”, изтъкна той.

Според него когато властта изпадне в разрив с реалността, изпраща свои представители да говорят, което изкарва хората на улицата и налива “масло в огъня”.

“Когато имаме власт, която престане да реагира адекватно и се появи премиерът, който обещава промяна със смяната на 4 неадекватни министъра с 4 още по-неадекватни, какво да очакваме? Това е причината и Орлов мост да е блокиран днес”, продължи Иванов.

По думите му преди 1 година Росен Плевнелиев му се обажда и го “кандърдисва” да направят обща кандидатура с ГЕРБ за кмет на София: “Казах му – Борисов е заложил България, ГЕРБ, управлението си в сарая на Доган, ще назначи Гешев и ще той ще превърне страната в безправно състояние”.

Той иронично обясни, че е “координирал” с НСО акцията си при първото събитие в парк “Росенец”: “А при второто, където беше жандармерията и жандармерията се държеше също толкова неадекватно?”

“Поне кметът на Бургас имаше достойнството да нарече действията на жандармерията грешка. (…) Видя се, че Борисов не може да си контролира хората на място. И сега сложи човекът, който беше на място там и ръководеше акцията. Това е най-голямото доказателство, че става въпрос за една смяна на пластелинено човече на Пеевски с друго”, коментира Иванов.

3 коментара

  1. Нели каза:

    Това е публична тайна, а Иванов си мисли, че разкрива огромна тайна…

  2. Добри каза:

    А Христо Иванов кукла на конци на царя на задкулисието в България – подсъдимия олигарх Иво Прокопиев.

  3. Стоян каза:

    Христо Иванов иска да набута в играта олигарсите от кръга Капитал, това му е на него задачата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране