16.08.2015 | 14:06
Хубаво е да си еколог – рекетираш до дупка
Постоянно правят истерия от 5 шубрака някъде
Владимир Каролев

От 5 години еколози забраняват на екипите на НКЖИ (Национална компания “Железопътна инфраструктура”, б.р.) да разчистят клонаци по жп линията Тулово – Змейово. Само за един уикенд е имало 5 токови удара, тъй като шубраците удрят контактната мрежа.

Същата история като с просеките около електропроводите миналата зима – еколози забранили разширяването и разчистването им. И при първата тежка снежна буря боровете изпопадаха върху жиците и стотици хиляди хора останаха без ток.

Сигурно е сладко да си партиен еколог, изнудващ държава и частен сектор за глупости и постоянно правейки истерия от 5 шубрака някъде, докато не ти дадат някоя държавна поръчка или грант, за да си затвориш устата и да си оттеглиш жалбите?

А като се изпържи някой човек на жиците, като останат стотици хиляди без ток, или като падне някое дете от антикварен лифт, ти не носиш никаква отговорност. Хубав живот, пей сърце, пари да се лапат за рекет и глупости!

P.S. Не съм 100% сигурен дали е вярна информацията, но случаят вероятно е аналогичен с просеките по далекопроводите на ЕСО (НЕК) от зимата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране