23.05.2019 | 9:43
Хубчев реши: Само Живко Миланов остава от старите кучета в Левски
Сърбинът Ратко Достанич гласен за шеф на школата

Новият треньор на Левски Петър Хубчев вече има избистрена концепция по състава за следващия сезон. И в нея не фигурират голяма част от опитните играчи на „сините“, пише „Тема спорт“.

След дербито с ЦСКА, загубено с 0:2, вратарят Николай Михайлов разкри за пореден път, че иска да остане на „Герена“ и през следващата кампания. Явно обаче шефовете не го искат, щом до момента двете страни са имали само един разговор, при това общ, както обясни 30-годишният страж. Контрактът му изтича с края на първенството. В него има опция за удължаването му с още два сезона, но явно тя няма да бъде задействана.

Действащо споразумение с Левски и за следващата кампания има Валери Божинов, но нападателят ще трябва да си търси нов отбор. Той разочарова напълно в последните две срещи – влезе резерва срещу армейците и бе титуляр срещу Лудогорец (1:1). Той дойде през зимата от Ботев Враца, но бе на терена само в 9 двубоя, в които вкара 2 пъти.

Така от играчите, които са прехвърлили 30-те, на „Георги Аспарухов“ се очаква да остане само Живко Миланов. Капитанът все още държи ниво. Затова и ще продължи да носи лентата.

На „Герена“ предстоят доста промени през лятната пауза. От тима ще си тръгнат още халфовете Антони Белмонт и Богдан Вашчук, както и нападателят Серджиу Буш. Сините пробват да се освободят и от преотстъпените през пролетта чужденци Филипе Нашименто, Ривалдиньо и Луан Виана.

Освен по състава размествания ще има и по високите етажи на клуба. Очаква се директорски пост да заеме журналистът Ивайло Цветков-Нойзи, който изгледа двубоя с ЦСКА (0:2) от ложите на националния стадион. Очаква се в Левски да има и нов шеф на школата. Разговори за поста се водят със сърбина Ратко Достанич, който вече има два престоя на „Герена“ – като помощник, както и като старши треньор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране