12.03.2016 | 0:32
И Мадам Йес се зае с антикомунизма
Кунева прие групата, начело на която е депутатът от ГЕРБ Методи Андреев

Антикомунизмът да влезе в учебниците не само по история, но и по литература, обеща образователната министърка Меглена Кунева на среща с вносителите на петиция, посветена на тоталитаризма в България след 1944 г.

В момента се разработвали програмите за горните класове според новия Закон за предучилищното и училищното образование. Моето виждане е, че този период може да се изучава не само в часовете по история, но и по литература – например творчеството на Георги Марков, каза Кунева. По думите й новият закон дава много свобода на учителите да избират не само темите, но и начина, по който да предадат интересно и достоверно материала.

Кунева прие групата, начело на която е депутатът от ГЕРБ Методи Андреев, с искане в училищата задължително да се изучава тоталитарният режим на XX век в Европа и престъпленията на комунизма в България. Нашето искане е в новите учебни програми да се отдели достатъчно място за най-близката история на България и обективно да се изучават тоталитарните режими през миналия век така, както е в страните от бившия социалистически лагер, каза Андреев.

Освен като бивш депутат от СДС и бивш шеф на Комисията по досиетата, името на Андреев нашумя с това, че му беше наложено “порицание” като наказание от парламентарната комисия по етика заради груб политически натиск с цел кадруване на полицейски шефове в Пловдивския регион.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране