10.06.2024 | 10:45
Има ли частна армия „Величие“?
България е фалирала отдавна, защото няма основната функция да си изпълнява като държава, каза пък Ивелин Михайлов

Олигархията прави внушенията, че имаме частна армия. Това каза в „Здравей, България“ Ивелин Михайлов от партия „Величие“, след като водещата Мира Иванова го пита дали е вярно, че в село Неофит Рилски активисти от новата политическа сила, която ще е парламентарно представена, създавали формация с паралелни военнизирани структури, оборудвани с оръжие и с комуникационна техника и тежки камиони.

„Ето това е едно от внушенията които се правят, за да убиват частния бизнес. Когато има някакви интереси срещу тези на олигархията, се създават такива слухове“, отговори бизнесменът-политик.

Виктор Николаев обаче изтъкна, че към вътрешният министър имало въпрос за „Български юнак“ и за това, че ставало въпрос за военизирано крило, а гостът в студиото поясни, че това е спортен клуб „Български юнак“ и не можело да се говори за него, че бил гръбнак на частна армия. Организираме маратони и др. подобни прояви в него, обясни Михайлов.

Имаме много бизнеси, призна той, а след това отрече „Историческият парк“ да е пирамида.

“Историческият парк е приключил със своята изграждаща дейност през 2019 година. Оттогава няма продаване на акции. Всичките акционери се събраха през 2024 година и казаха, че не са излъгани”, заяви бъдещият депутат.

На въпроса дали има хора, които теглят кредити, за да може да се включат в схемата и търсят други, които да застанат на тяхно място, той отговори с „не“.

„Финансираме се с търговска дейност и строителство на сгради. По този начин финансираме и кампанията си“, уверява той.

„Ние сме близо до хората, които искат да свършат работа. В страната има много хора, които заявяват позиции, но вършат малко работа. Искаме да спрем с формирането на нови политики и създаването на нови закони и да следим за спазването на старите”, обясни Ивелин Михайлов.

На въпроса дали има оръжие, той отговори, че има електрошок за защита.

Според него България има „перфектно законодателство, което уточнява по какъв начин трябва да се спазват редът и законността в страната”. „Но то не се спазва. Затова, каквото и да променяме, ако същите процеси продължават – ние няма да имаме грам напредък. Ние знаем конкретните проблеми и искаме НС, като орган, който трябва да контролира изпълнителната власт, трябва да установи защо се случва това нещо. Имаме конкретни идеи и предложения. Основната ни функция е да работим за България. До момента не сме видели някой да прави това”, подчерта Михайлов.

„Външната политика не е важна. Хората не умират тук от глад и унижения заради това, а заради безобразията, които се вършат във всички системи“, каза пък лидерът на „Величие“ Николай Марков.

„Лявата политика с десни средства каква беше – 12 млрд. дълг за една година при положение, че средният за всички години назад е по 1 милиард лева? Три такива заема и сме фалирали. Правим неща, които никой разумен човек или държава не правят. Нашата макрорамка е добра, но само тя“, добави той, след като колегата му в студиото изтъкна, че България върви с бързи крачки по пътя на Гърция.

На въпроса дали Борислав Сарафов е добър изпълняващ длъжността главен прокурор, полковникът отговори лаконично, че бил деветото джудже.

„Ние сме парламентарна република. А България не се управлява от парламента. Тоест първо трябва да върнем парламентарната република на дневен ред. Второ – да осветим процесите и философията, чрез които се взимат управленските решения. Откъде се взимат тези решения, кой ги взима и какви са резултатите от тях. Това ще осветим”, коментира Николай Марков.

Ще осветяваме процесите, които касаят вътрешната политика, а не да позволяваме на хора, които зад външна политика правят отвратителни неща във вътрешната, добави той.

„Хората умират в болниците като кучета заради пълна дезорганизация и грабеж на системата в здравеопазването, а ние превръщаме външната политика в тема номер едно и гадаем дали имал оръжие Ивелин Михайлов или не“, подчерта полковникът.

Той уверява, че „Величие“ няма да застанат зад никой от мандатоносителите, но тематично можело да се търси подкрепа.

„Ние не сме проруска, а българска формация и сме насочени към икономиката на България, която трябва да започне да продуцира, за да осигури правилните процеси в страната. Ние имаме проблеми с образованието, с кадрите, не може да ги внесем от чужбина“, каза пък Ивелин Михайлов.

„По темата за Украйна имаме една теза, която е за неутралитет. Ако Костадинов е за помощ за Русия, ние сме на различна позиция с „Възраждане“. Нямаме възможност и да помагаме на Украйна. Икономиката ни е разсипана“, каза още той.

1 коментар

  1. Адам каза:

    Боже на какви идиоти се натресохме! Сега Волен и Валерко ми изглеждат като херувими….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране