08.07.2015 | 0:07
„Интер” и „Самдпория” с оферти за Димитър Бербатов
Манчини иска нашия за резерва на Мауро Икарди

Сагата около бъдещето на Димитър Бербатов продължава с пълна сила. Вчера стана ясно, че два италиански отбора искат да привлекат българския нападател. Един от тях е грандът „Интер”.

Треньорът Роберто Манчини иска да привлече класен нападател, който обаче да е резерва на титуляра Мауро Икарди. Според Calciomercato, Манчини специално е уточнил на агентите, че търси нападател, който да му е втори избор за мачовете.

Освен Бербатов, „Интер” иска да привлече и друго голямо име от английската Висша Лига – Дидие Дрогба. Той не получи предложение от „Челси” за продължаване на договора си и стана свободен агент след края на миналия сезон. Другият италиански тим, който се оглежда в Бербатов, е „Сампдория”. Там  също обаче става дума за резервен вариант и според близки до Бербатов малко е вероятно той да приеме ролята на  заместник.

Пред Бербатов има още две опции за продължаване на кариерата си. Едната е второто ниво на английския футбол – Чемпиъншип, а второто Турция. Както е известно, „Бурсаспор” има оферта за нападателя, при това на много висока стойност – 3 милиона евро на сезон. Бербатов обаче не е склонен да играе в първенството на югоизточната ни съседка. Не е изключено обаче до края на трансферния сезон турците да излязат с ново предложение и така да вземат най-добрия ни футболист от последните години.

Босовете на клуба се стремят да изградят силен отбор за следващия сезон и привличането на Бербатов е приоритет в селекцията, съобщава „Хюриет”. „Бурсаспор” има отлични спомени от български футболисти. През този отбор са минали някои от най-добрите наши играчи – вратарят на „Левски” Димитър Иванков (шампион на Турция), Илиан Илиев, Костадин Видолов. Българската връзка там е много силна и нищо чудно Бербатов да се озове в този отбор.

Преди няколко дни стана ясно, че гръцкият „Олимпиакос” се е отказал окончателно от привличането на Бербо заради финансовата криза в страната и проблемите на президента на клуба с правосъдието в страната. Според запознати именно „Олимпиакос” е бил първа опция в плановете на Димитър Бербатов за следващия сезон.

Окончателно пропадна и евентуалното преминаване на Бербатов в новака във Висшата лига – Борнемут. Тимът, който за първи път в историята си ще играе сред най-добрите, счупи собствения си трансферен рекорд, закупувайки Тайрън Мингс от „Ипсуич” за сумата от 8 милиона паунда, пише Гардиън.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране