16.04.2015 | 8:25
Искат постоянен арест за Ченалова
Скандалната съдийка подправила документи по дело

Прокуратурата ще настоява задържаната съдия Румяна Ченалова да остане за постоянно зад решетките. Ченалова бе обявена за издирване във вторник, след като неколкократно тя и брат й Станимир Ченалов, който е неин адвокат, не се явявали при следовател, за да й бъде повдигнато обвинение. По-късно същия ден Ченалова се явила в сградата на ДАНС и била арестувана.

В петък, когато изтичат 72-та часа на първоначалното й задържане, прокуратурата ще внесе искане в Софийския градски съд (СГС), където Ченалова работи, да й бъде наложен постоянен арест. Срещу Ченалова са повдигнати две обвинения – за престъпление по служба и за документна измама.

По непотвърдена информация става дума за гражданско дело по искова молба на „ОЕТ – Обединени енергийни търговци“ ООД, по което ответник е НЕК ЕАД. Съмненията са, че е подправила протокол от заседание, като вписала неверни изявления.

Срещу Ченалова има и висящо разследване за престъпление по служба. Според запознати то е за казуса „Белведере”, който даде повод на френския посланик да заяви, че в съдебната ни система има „гнили ябълки”. За него не й е повдигнато обвинение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране