23.05.2016 | 9:23
Истерясалият Местан плаши: Цветанов и фашистите от ПФ ще си понесат отговорността
Причината за нервната реакция са промените в Изборния кодекс

Замисленото от управляващите партии ограничение за броя на изборните секции в чужбина до 35 е тежка дискриминация на етнически и религиозен принцип и проява на фашизъм, каза  истерясалият шеф на партийката ДОСТ Лютви Местан в шуменското село Пристое.

Чух изявление на Цветан Цветанов, който каза, че заедно с части от РБ и фашистите от Патриотичния фронт – наричам ги фашисти, защото така ги е определил Съветът на Европа… Та заедно с фашистите били постигнали съгласие как Избирателният кодекс щял да бъде поправен. И патриотите били направили тежък компромис, като се съгласили в държавите извън България да се разкрият максимум 35 секции. Заявявам, че тази теза на Цветанов е тежка, гнусна демагогия. Защото на последните избори в Турция имаше 139 секции, тоест ще имаме 3-4 пъти по-малко секции там и той се опитва да представи това като демократично решение. Тежка демагогия и обикновен фашизъм е това, заяви Местан.

Сега те казват на българите в чужбина: спокойно, вашето не се губи, даваме ви максимума, който сте имали и досега, ще ударим само българските граждани в Турция, те ще бъдат орязани. Само че номерът няма да мине. Този подход е не просто дискриминация, а възможно най-грозната дискриминация, защото дискриминира българските граждани на етнически и религиозен признак. Преди 27 г. същите хора бяха подложени на репресии от комунистическия режим и прогонени от родината си, сега демократична България ги репресира повторно чрез дискриминационни текстове в Изборния кодекс, каза Лютви Местан.

Цветанов, като се е съюзил с фашистите от ПФ, ще си понесе политическата отговорност за това – както пред българските граждани, така и пред външните фактори, и пред евроатлантическите сили, заяви още лидерът на ДОСТ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране