07.04.2020 | 12:08
Изхвърлиха Борис Бонев от председателския съвет на СОС след критики към Борисов
Според общинския съветник, премиерът е "срам за България"

След решение на политическите партии независимият общински съветник Борис Бонев е отстранен от председателския съвет на Столичния общински съвет.

Председателският съвет е консултативен орган, в който участват представители на всички политически сили, които определят дневния ред и приоритетите на СОС. 

В предложения нов правилник за работа всеки общински съветник има право да бъде предлаган и избиран за зам.-председател, ако за него гласуват повече от половината съветници. Така на практика Борис Бонев имаше шанс да стане зам.-председател на Съвета.

Организацията “Спаси София” приема решението като ясен знак, че партиите на властта имат желание да диктуват дневния ред зад гърба на обществото.

Изхвърлянето на Бонев от Съвета е резултат от неговите критики към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Общинският съветник няколко пъти обяви, че той е премиерът е срам за България.

„Oбиднo зa интeлeктa e дa му cлушaш прaзнитe прикaзки и oпрaвдaния, дoкaтo oбяcнявa кaкви икoнoмичecки мeрки щe прeдприeмe държaвaтa. Дoри при тoлкoвa вaжнa тeмa, пaк нe e в cъcтoяниe дa cи cъбeрe миcлитe и дa изпрaти яcни и кoнкрeтни пocлaния. Cрaм мe e, чe чoвeк c тoлкoвa caмoвлюбeнo, cтрaхливo и нeкoмпeтeнтнo пoвeдeниe ни упрaвлявa тoлкoвa дългo“, каза общинският съветник преди седмици.

4 коментара

  1. Иван каза:

    Браво на това момче показа че много повече от всички ,дай боже повече кото него.

  2. Анонимен каза:

    Репресии срещу всеки който не е съгласен с Борисов, добре си е научил урока от комунистите Другаря Борисов заедно със всички другари и другарки от ГЕРБ.
    Явно все още не са научили че демокрация е този човек свободно и безнаказано да изкаже политическите си мисли и идеи. А самите ГЕРБ не изпълнават предизборната си програма, и когато хората ги конфорнират за това, използват власта която имат в момента и всичките си ресурси да отстранят и наранят всеки един осмелил се да каже истината както той или тя я вижда.

  3. Геори Петров каза:

    Браво на Борис Бонев!!! За съжаление ни трябват повече хора, като него за да се изхвърли, съди и прати за доста години в затвора по-голямата част от Общинският Съвет на София начело с Фандъкова, а и цялото правителство. Но докато народът, който се държи, като рая не се събуди ще е така.

  4. Виолета Василева каза:

    Статуквото не обича мислещите!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране