18.10.2015 | 0:04
Иззеха незаконни образци на бюлетини край Павел Баня
Те били отпечатани във формат А4, на тях липсвали серийните номера

278 образци на бюлетини иззеха полицаи от Павел баня от кметството в село Габарево след сигнал от секретаря на общината Красимира Кънчева. Книжата били открити от чистачката на кметството в една от стаите.

Те били оставени в запечатан плик. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител по член 168 а ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Текстът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба до 3 000 лв за този, който незаконно отпечатва или държи и разпространява изборни книжа. Уведомена е Районна прокуратура – Казанлък. Според запознати бюлетините били отпечатани във формат А4, на тях липсвали серийните номера и най-вероятно са били изработени за обучение на гласоподавателите от ромските махали.

Криминалисти подозират че зад тревожния сигнал стои някой от местните предизборни щабове.В курортната община има 5 кандидати за кмет издигнати от политически формации и иниицативен комитет. В Габарево кандидатурите са 4, сред тях е и досегашният Ахмед Контилев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране