18.07.2020 | 13:38
Кадрите от спалнята на Борисов са медийни внушения, изцепи се Сачева
Тримата министри, посочени за отстраняване, не са зависими от ДПС, но понякога даваш данък "Обществено мнение", твърди още тя

Деница Сачева за пореден път защити премиера Бойко Борисов на фона на нестихващите протести срещу цялото правителство. В “Панорама” на БНТ тя коментира по следния начин снимките и видеозаписа от спалнята на министър-председателя, на които се вижда нощното му шкафче, пълно с пачки и злато:

“Какво доказват тези снимки, видеа? Това са медийни внушения. Ако във вашата спалня влязат и вас ви няма в дома ви, и на вашето легло има пачка с пари, какво би доказало това? Нека да говорим за корупцията с факти и числа”.

Сачева говори и за поисканите от премиера оставки на министрите на финансите (Владислав Горанов), на икономиката (Емил Караниколов) и на вътрешните работи (Младен Маринов) заради съмнения, че са хора на ДПС.

“Това са съмнения, които има в обществото и те трябва да бъдат изчистени, това беше политически знак, че ГЕРБ не е зависима от ДПС. Няма такава зависимост и колегите са изключителни професионалисти. Когато си в политиката, понякога трябва да даваш данък “Обществено мнение” и такива знаци, които може да не изглеждат справедливи, но обществото ги очаква”, каза социалната министърка, която преди да влезе във властта бе член на ДСБ и твърдеше, че “тъй наречената подкрепа за ГЕРБ се основава на страх от репресии”.

Сега тя твърди, че редовните избори са след 8 месеца и, че няма причина да се искат предварително оставки.

“След вота на недоверие (внесен от БСП) във вторник всички варианти са възможни, но трябва да се вземе най- доброто за страната и за хората решение”, каза още Сачева.

Според нея при оставка едни протести ще бъдат заменени от други, а това може да доведе до спирала от избори.

“Неизбежно е да чуем гласа на хората. Но също така е неизбежно да дадем отпор на всички, които зоват към размирици. Желанията на протестиращите са много и различни. Нас служебният кабинет не ни плаши – плаши ни да влезем в окото на кризата без парламент”, каза Сачева и повтори тезата на Борисов, че правителството трябва да остане заради отговорността да не влезе държавата в още по-голяма криза.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране