17.03.2016 | 0:01
Калфин разочарова пенсионерите, не отговарял за зъбите им
Знам само за двама кандидати за президент - Луна и Жорж Ганчев, казва вицето за вота през октомври

Президентските избори не стоят на дневен ред пред социалния министър Ивайло Калфин. Това заяви самият той пред bTV на въпрос ще се кандидатира ли за държавен глава. По думите му към момента единствените две официални кандидатури са тези на Луна и Жорж Ганчев. “Ще подкрепим антикорупционния закон, защото той е много променен. В този си вид антикорупционното звено има всички шансове да заработи успешно”, поясни социалният министър.

Той коментира и темата за добавките, които ще получат пенсионерите за Великден. “Националният осигурителен институт ще направи всичко възможно тези добави да бъдат получени с априлските пенсии”, коментира Калфин.

“Нямам проблем с Петър Москов що се отнася до мерките за зъболечението на пенсионерите. Трябва да е ясно, че това е реформа, която се отнася единствено до здравното ведомство, а не до социалното. Аз не отговарям за зъбите на пенсионерите”, поясни той на въпрос има ли раздор между двамата министри на тема защо не се отпускат пари за помощи за старите хора да си купят протези и да не ходят без зъби.

“До момента съм чул само за двама кандидати, които ще се кандидатират за президент. Това са Луна и Жорж Ганчев. Не искам да се прибързва, за да не се превърне този избор в конкурс за красота”, коментира Ивайло Калфин на въпрос дали ще се кандидатира за президент.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране