07.10.2015 | 22:39
Кънчев: Местан много добре познава Пиже, бил му е на гости в Боровец
Когато ДПС нямат вътрешен министър под ръка, не могат да печелят цигански вот, каза още лидерът на Евророма

Местан изобщо не трябва да се прави, че не познава Трайчо Василев-Пиже, той много добре го познава и знае, че е бил втори в листата на ДПС за Самоков. Подреждането на Пиже е било съгласувано в централата. Това заяви лидерът на Евророма Цветелин Кънчев в предаването „Лице в лице”. Той съобщи, че Местан, както и други от ръководството на ДПС са били на гости на Сали и Пиже на Боровец на Василица.

Припомняме ви, че по-рано днес ЦИК свали имунинета на Василев заради нападението над журналисти от Нова телевизия в Самоков вчера. По повод случката с журналистите, Кънчев коментира, че това не е обикновен инцидент, а на него трябва да се гледа като една дълга поредица, която е следствие на политиката на ДПС по отношение на циганските махали и плодът от тяхната политика е чувството за безнаказаност, което се е породило у някои хора.

„Не мога да приема опита на Лютви Местан да прехвърли отговорността към Сали, че той едва ли не бил виновен”, заяви Кънчев. Според него на местата, където цигани са гласували за ДПС, след това са възниквали напрежения между българи и роми, като даде за пример Гърмен.

Лидерът на Евророма заяви, че има огромна разлика в гласовете за ДПС на евроизборите и на парламентарните избори след това през 2014 г., като поясни, че има спад в циганския вот за ДПС. Това се дължи на най-успешния, според Кънчев, министър на вътрешните работи Йордан Бакалов, който си е свършил работата по време на парламентарните избори. Кънчев уточни, че по време на евроизборите, когато вътрешен министър е бил Цветлин Йовчев, мутри са вървели в циганските махали и са заплашвали жителите им, а полицаите са ги охранявали, а неудобните за ДПС са били задържани предварително от полицията.

Според лидера на Евророма – ДПС, когато нямат вътрешен министър под ръка, не могат да печелят цигански вот на изборите. По отношение на идеята да се извадят изборните секции от циганските махали, Кънчев каза, че това е незаконно, защото секциите се определят по местоживеене.
„Един човек, ако е взел пари, той и на 5 км. ще отиде да гласува. Не рискуваме ли по този начин да отидат до секциите само тези, които са платени”, пита Кънчев.

Левицата в София никога не е издигала по-силен кандидат от Михаил Мирчев и Евророма го подкрепя напълно, каза Цветелин Кънчев. Не подкрепя обаче листата, защото там местата за коалиционните партньори са се определяли по финансов, а не по политически критерий.

Реакцията на ДПС

От ДПС разпространиха съобщение, в което лаконично се посочва, че Цветелин Кънчев ще бъде съден отново – този път за клевета.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране