19.05.2016 | 22:16
Кънев агитира ГЕРБ за единна кандидатура на Плевнелиев
Цветан Цветанов поля със студена вода мераците на ДСБ

Опозиционерите в РБ отправиха покана за среща с Бойко Борисов, за да издигнат заедно с ГЕРБ кандидатурата на Росен Плевнелиев за втори мандат. Това обявиха на пресконференция в НС лидерът на ДСБ Радан Кънев, гражданите в РБ Гроздан Караджов и Иван Иванов и представители на  БЗНС на Николай Ненчев и НПСД на Корман Исмаилов.

Припомняме, че поканата идва само три дни, след като Радан Кънев се отметна от думите си, че издига пак Плевнелиев за президент.

На последното заседание на изпълнителния съвет на РБ представителите на СДС и ДБГ поискаха обща президентска номинация с ПФ, обявиха Кънев и Караджов. Те обясниха, че не могат да се съгласят с предложението, защото с патриотите имали идеологически различия. Според Караджов Плевнелиев бил последният бранител на евроатлантическото бъдеще на страната. Затова всички десни партии трябвало да се обединят около него, но без ГЕРБ нямало как да се случи.

Опозиционерите в РБ обвиниха колегите си, останали в мнозинството, че са влезли в безпринципни и недостойни пазарлъци по време на отхвърлянето на президентското вето. Нарекоха ги “службогонци”, които влизали в състава на плаващи мнозинства.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов поля със студена вода мераците на Кънев. Разговори с други политически формации във връзка с президентския вот не са водени, отсече той. Цветанов припомни, че от страна на част от партиите в РБ първо е имало ултимативен тон, след това опозиционно говорене, което продължавало и сега. ГЕРБ си има своята политика и идентичност и тя винаги участва в изборите със свои кандидати, които номинира, подчерта той и уточни, че кандидатурата на ГЕРБ ще стане ясна през следващите месеци.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране