11.02.2019 | 16:56
Каракачанов за циганите: Правят по 8-9 деца и ги пишат болни, за да не работят
Това докога държавата ще го стимулира?

Вицепремиерът Красимир Каракачанов защити концепцията си за интеграцията на ромите, изтъквайки, че тя има за цел създаване на механизми, така че всички да спазват законите. Той обясни, че репресия има, но тя не е насочена към ромите, а към социалните структури, които позволяват да не се спазват законите.

„Правиш 8-9 деца, пишеш ги едните глухонеми, другите ги пишеш болни от бронхиална астма, третото го пишеш болно от епилепсия, вземаш по 300-350 лева на дете, вземаш детски надбавки на месец, вземаш помощи за трайно безработни, че ти нямаш никакъв интерес да работиш, никакъв интерес, защото лъжеш държавата. Това докога държавата ще го стимулира? Отговарям – не може повече да го стимулира“, коментира Каракачанов пред БНТ.

Според него полученото безплатно от общините се разрушава, те не се грижели за него. „Ние предлагаме простичко, когато има програма за строеж на социални жилища, ти предварително си определил семействата, които ще се настанят там, да бъдат добри, членовете на това семейство, които са пълнолетни и са безработни, да отиде и да участва в строителството на това жилище“, каза още лидерът на ВМРО.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране