29.05.2016 | 10:16
Касим Дал: ДПС със зъби и нокти ще се бори за модела КОЙ
Движението е силно само, когато е на власт

Още от миналите президентски избори ДПС вече не решава кой ще бъде президент. На тези избори няма да имат ресурс да решават. Това каза Касим Дал по НТВ.

Вижте какво се случи там-изхвърлиха председателя си. Ние отдавна говорим за изолация на ДПС. Случилото се в Галиче е по модел на тази партия. Говоря за модела КОЙ. ДПС стана символ на тези хора и на този модел.

ДПС е силно само, когато е на власт. Все още по места не са отстранени. Тя стана клиентелистка партия. Напъните са да се върнат във властта. Сега дават кураж на избирателите, но няма да успеят. Нас ни има, ДОСТ се появи. Ние сме много успешни. За кратко време си намерихме място в РБ, участваме в управлението, критикуваме го. С програмата и заявките, които дадохме, не успяхме. Българите ни отредиха 23 депутата от РБ. Вътре има проблеми. Но това успяхме да направим. Съдебната реформа беше бламирана. Законът за корупцията, който е внесен в този си вид, няма да бъде приет. Хубаво е, че всеки си казва мнението. Решенията се взимат с консенсус.
Българските избиратели имат къса памет и българските политици залагат на това. Пак се готвят да излъжат хората. Призовавам да се гласува с разум. Бойко Борисов е единствен, който би обединил дясното пространство за избор на президент. На местните избори ГЕРБ игра с ДПС. По места ГЕРБ работи с ДПС. Те водят политика на оцеляване- нямат идеи и кауза. Гледат да запазят това, което имат. Със зъби и нокти ще се борят да защитят модела КОЙ. Той не беше изграден нито за година, нито за един мандат. Разграждането му ще продължи много време. Прокуратурата в този си вид не върши работа. Лошото е, че тези хора, които искаме промяната, сме малко.

В политиката, когато нещо се прави против някого и против определени избиратели, тези, които го провят ще си получат заслуженото, каза Дал относно изборния кодекс. Проблемът при откриването на изборните секции е контрола. Дали са в Турция, в Лондон или Полша, това трябва да се свърши.
В Турция има смяна на системата. За първи път има избран президент от народа. Турция води битка срещу тероризма и ПКК. Този проблем трябва да се реши. Турция върви по свой път на развитие. Премиерът на Турция все още не е избрани няма как Бойко Борисов да го види. Ердоган е лидер, така че кой какъв характер има, той е избран от народа си. Четири пъти е вдигнал стандарта на живот там. Развитието на Турция е факт, нека да видим ние какво правим.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране