12.07.2015 | 0:03
“Килърите 7” на Светлозар Лазаров катастрофира в съда
Николай Тошев, Галин Мирчев и Николай Илиев са в ареста вече 6 месеца без каквито и да е доказателства

Групата за мокри поръчки на Черния Роди се оказа поредният спукан балон на МВР и на ексглавния секретар на силовото ведомство Светлозар Лазаров, под чието ръководство бе реализирана акцията във Варна.

Това стана ясно на заседание на Специализирания наказателен съд в София, който измени в “домашен арест” мерките за неотклонение на трима от обвиняемите по делото “Килърите 7”: Николай Тошев – Чирпанския, Галин Мирчев – Жорко и Николай Илиев – Мазния.

Близо 6 месеца те лежаха зад решетките без каквито и да било доказателства за вина, освен показанията на небезизвестните във Варна братя близнаци Диян и Михаил Михалеви, които станаха защитени свидетели по делото. След това обаче Диян Михалев, по-известен като Бузито, отново се озова в затвора и в знак на протест заплаши, че ще пропее за скалъпването на процеса срещу варненските “килъри”.

Чирпанския сам е поискал от съда да бъде под домашен арест в родния си град Чирпан, защото бил сигурен, че във Варна моментално ще бъде задействана интрига кой, къде и как го е видял, че се разхожда, докато е под домашен арест. Чирпанския е дал да се разбере, че може да говори безспирно и поименно за онези варненски ченгета, които са сътворили пълното безумие, че той, Жорко и Мазния са “килъри” под ръководството на Черния Роди.

“Никога не съм крил, че сме излежали присъдите си, за което са ни хванали, но да ме наричат “килър”, това е чисто безумие. Поне да бяха измислили, че съм “убил” някой враг, а то – приятел, защото какъвто и да е бил Борислав Манджуков, той ми беше приятел”, заявява пред съда Чирпанския.

Самият съдебен състав е потресен от т.нар. “разследване” по варненските “килъри”. Оказва се, че месеци наред органите на досъдебното производство не са свършили нищо. Единственото “грандиозно доказателство”, че Чирпанския, Мазния и Жорко са ликвидирали Манджуков по заръка на Черния Роди, било, че тримата били в София по време на убийството на бизнесмена.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране