05.09.2023 | 10:54
Климатолог успокоява девойките с голите крачета, няма да мръзнат от утре
Времето днес ще е дъждовно, но от утре ще се топло, отсече Георги Рачев

Девойките са примрели от студ, защото са с голи крака, но от утре времето ще е по-топло. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

Той обясни, че антициклонът „Оленка“ и циклонът над Гърция ще създадат опасна синоптична обстановка, особено над южната ни съседка. „Очаква се в следващите 48 часа валежите да направят по 300 литра на квадратен метър. На места в Северна Гърция има наводнения“, допълни той.

„През нощта е валяло и ще има вятър, но лятото не си е отишло. В Западна Европа се очакват типично летни температури. На Балканите е абсолютно топло. Маслините в Южна Испания загинаха заради горещото време“, заяви проф. Рачев.

„Вчера си беше студено в София. Можем да си го кажем. Температурите от 30 градуса паднаха от 16 градуса. Днес се затопля. От сряда до неделя максималните температури ще бъдат 24-25 градуса“, прогнозира той.

„В Пловдив положението ще е същото, само че с 3-4 градуса по-висока температура. Днес максималните температури ще бъдат 22 градуса, в сряда – 26 градуса, а от четвъртък до неделя – 28-29 градуса“, заяви професорът.

„Лятото си е в Плевен. Максималните температури са до 30 градуса. Септември месец е перфектен за почивка, а и за агробизнеса. В Плевен вятърът е слаб. Днес и утре ще има малко повече облачета, но после нещата се връщат към типичното хубаво време. Няма да има проблем и с 15 септември“, добави той.

По Черноморието днес и утре се очакват краткотрайни дъждове, а на юг – временно интензивни валежи и гръмотевични бури, но в следващите дни ще има затопляне и слънчево време.

„В Слънчев бряг времето ще е хубаво. До 15-17 септември времето ще е идеално. Това е прекрасно време – спиш спокойно, сутрин си пиеш кафето, към 10 часа като Аполон се появяваш на плажа, който е само за теб“, коментира климатологът.

„В Златни пясъци температурата в петък, събота и неделя ще е 26 градуса. Малко по-хладно ще е сутринта, но в реда на нещата. Не се очертават нови валежи поне до 15 септември“, каза още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране